keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Pöntöstä asiaa

Sarjassa 'Asioita, joita en ymmärrä' eli pöntön istuinrengas ja sen herättämät tunteet.

Huomasin muutama päivä sitten Twitterissä tuttavan twiitanneen siitä, kun työpaikan miehet jättävät unisex-vessoissa renkaan ylös käyntinsä jälkeen. (Tämä tuttava on siis ranskalaisnainen, joka opiskelee Aallossa, olemme olleet vuosia nettituttuja.)

Hänen tviitistään muistui mieleeni, kuinka entisessä työpaikassani oli alkuun kaksi unisex-vessaa. Lähdin kolmeksi vuodeksi kotiin lapsen kanssa ja palatessani työmaalle näin vessojen ovessa M- ja N-kirjaimet. Kysyin syytä joltakulta ja sain selitykseksi, että eräs naiskirjastonhoitajista oli aina henkilökuntakokouksissa vaahdonnut ylösjätetyistä rinkuloista ja sitten oli päädytty tähän ratkaisuun. Tietysti kaikki, joita renkaan ylösjättäminen ei haitannut, voivat hyvin käyttää M-vessaa edelleen (esim. allekirjoittanut).

Viishenkisessä perheessä, jossa minä olen ainoa naispuolinen kissan lisäksi, tästä saisi varmaan megaluokan perheriidan, jos vain ymmärtäisin miksi en voisi ihan itse laskea rinkulaa miehen jäljiltä. Olen ajatellut, että minulta varmaan puuttuu joku nais-geeni-juttu.

Tämä aihe on ilmeisesti monelle naiselle yksi esimerkiksi suhteen suurista kompastuskivistä. Toivoisinkin armaiden lukijoideni selitystä tälle, jos siis tunnet kuuluvasi siihen joukkoon, jolle renkaan ylösjättö on kaikkein pahin mahdollinen asia (tai jotain sinne päin), niin kerro miksi?

Loppuun vielä hupaisa mainosvideo.


13 kommenttia:

 1. Perheen ainoa nainen täällä huhuilee, en ole mäkään koskaan voinut käsittää, miksen saisi itse tarvittaessa sitä renkulaa alas.

  VastaaPoista
 2. Olen naisen kasvattama mies, isä häippäs dogaamaan kun olin kuusi vee, tämä ikäänkuin alustukseksi. Huomasin nimittäin jossain parikymppisenä että mulla on outo tapa, mä toimitan asiani istualleni! Mietinsitä aikana kunnes muistin että mutsi ei laittanut vessan ovea kiinni kun olin pieni, mulla on selvä muistikuva mutsista istumassa vessassa. Olen siis oppinut naisten tavan pissata ja sekös estäisi tällaisen ongelman synnyn alkuunsa=) Muutenkin tämä selittää asiaa miksi es blogiluettelossa on kaksi miestä, muut naisia, mä nyt vain olen oppinut viihtymään ja ymmärtämään enempi naisten juttuja kun yksihuoltajan lapsi olen, velikin oli kuus vuotta vanhempi joten oltiin mutsin kaa kaksistaan aika kauan. Olen sukupuoleltani mies, osittain tavoiltani nainen, ajoittaista kuukausimasennusraivo-teidättemitätarkoitan-esiintyy=)
  Eli jos on geeneillä vaikutusta niin on oppimisympäristölläkin.
  Olin onnellinenlapsi kun mutsi kuljetti mua matkoillaan mukana aina 15v asti, tuli nähtyä eurooppaa ja opittua matkustamaan ja paljon muuta. Mutsi oli hyvä jätkä, heitti lusikan nurkkaan -12, kasvatti minusta aikuisen naisen;DDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mukavalta äitisi :)

   Meillä mies välillä pissii istualtaan, jos on esmes aamuhetki tai on väsynyt. Eipä se miehisyyttä vähennä :P

   Poista
  2. Juu kyllä se miehisyys on korvien, ei jalkojen välissä, sitä paitsi kun ei tarvi tähtäillä, ei tule roiskeita;D

   Poista
 3. Kyselit oikeastaan vain niiltä, joille se on ongelma, mutta kommentoin, vaikka se ei ole mullekaan ongelma. Meillä ei ole kuin yksi mies taloudessa (vaikka elukatkin laskettais) ja ylösjätetystä renkaasta ei ole ollu ikäviä ylläreitä muutaku sillon, kun yöllä käyn vessassa ilman valoja ja vahingossa istun kylmälle posliinille. On täysin turhaa vinkumista tuollainen. Mielestäni paljon ikävämpää on sellainen tapa, että ei nosteta sitä rengasta ja sitten on kusiroiskeet siinä mihin pitäs istahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *yyh* joo, ne on kyllä paljon ällöttävämpiä :P

   Ja tuo kylmälle posliinille istuminen yöllä on tullut tehtyä, herättää kummasti :D

   Poista
  2. En tiedä istuuko naiset sitten yhtään kattomatta vai häiritseekö niitä se, että NE joutuu (miesten sijasta) koskemaan käsin sitä rengasta vai mikä siinä oikein on niin hankalaa.

   Mun piti lisätä tuohon ylempään kommenttiini, että ei meillä ole sitä roiskeongelmaakaan, mutta jossain oon törmänny. Myös naistenvessassa! Jotkut kun ei voi koskea iholla pyttyä, vaan tasapainoilevat puolikyykyssä sen yläpuolella...

   Poista
  3. Niin, sitä mäkin mietin. Aika naurettava syy, jos se siitä johtuu.

   Juu, ei meilläkään kotona (enää.. poikien ollessa pieniä saattoi ollakin :P )

   Joskus jossain reissussa on ollut pakko olla ns. kyykkypissalla pöntöllä, kun se rengas on ollut niin saastainen. Tulee mieleen mm. elämäni kaamein vessakokemus Malesiasta, Penangin ja Langkawin välisellä lautalla... huuu.

   Poista
  4. Marokon vuorilla kun kykki sinänsä siistissä vessassa niin paperia siinä sitten....vesihana vasemmalle kädelle. Oli kokemus=)

   Poista
 4. Kyse ei ole siitä etteikö kuka tahansa voisi laskea sitä rengasta alas. Miksi se kansikin jätetään auki? Pöntössä on kansi jotain tarkoitusta varten ja se kuuluu sulkea ettei kaikki pöpöset pääse vetäistessä ilmaan! (näin minä ainakin kuvittelen kannen tarkoituksen) Eli kansi kiinni niin silloin se rinkulakin on alhalla. Olen yleisissä vessoissa hyvin tuohtunut siitä että joku viitsii jättää kannen auki. Suljen sen aina, kun itse pelkään myös sitä että tiputan taskuista jotain pönttöön. Sitäkin on tapahtunut paikoissa joissa ei ole kantta pöntössä...

  Kotonahan ei ole tätä ongelmaa koska miesväki on meillä hyvin koulutettua ja kansi suljetaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi pitää kantta alhaalla, kun kissa käy juomasssa sieltä :D

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)