keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Puhhuh

Ollaan jo viikon puolivälissä, vaikka tuntui ettei se(kään) koskaan koita.

Aamuisin kävellessäni metrolle osun välillä erään mummon ja hänen kiinanpystykorvansa kanssa samalle reitille. Tänä aamuna sanoin mummolle, että hänen koiransa on aina niin komea ja hän vastasi, että onhan se komea mutta kovin itsepäinen :D Olen tämän mummelin kanssa ennenkin jutellut, hyvin mukava mutta kovin puhelias on hän :P

Pienin tuli hakemaan minua töistä. Tällä kertaa piti olla ilman paluukyytiä, sillä mies oli vanhempainillassa. Vantaan päättäjät ovat suuressa viisaudessaan päättäneet, että koska alueen toisessa koulussa alakoululaisten määrä vähenee ja toisessa (meidän) nousee, niin koulujen luokkajaot muutetaan siten, että toisessa (meidän) olisi luokat 1-4 ja toisessa 5-9. Eli pienin joutuisi siirtymään isompaan kouluun jo ensi syksynä ja koska siinä koulussa on ollut aiempina vuosina paljonkin ongelmia kiusaamisen suhteen, emme ole tästä kovin tyytyväisiä. Mies kertoi, että tämä alueen vanhempien kuuleminen oli mennyt aivan kilpahuudoksi eikä mikään järkevä ehdotus päässyt edes kuuluville näiden kilpalaulajien vuoksi. Hän olikin tilaisuuden jälkeen pyydystänyt esittelijät ja kertonut oman ehdotuksensa, jonka he olivat merkinneet ylös eli porrastettaisiin koulujen siirtymä siten, että ensi syksyn ekaluokkalaisista aloitettaisiin tämä uusi systeemi.

Samassa tilaisuudessa mies oli myös kertonut tuon toisen koulun rehtorille keskimmäisen ja tämän parhaan ystävän päässeen haluamaansa lukioon (Viikin Norssiin) ja rehtori oli puolestaan kertonut, että ennätysmäärä viime kevään yseistä oli päässyt jatkamaan lukioon. Hieno juttu tällä alueella. Vielä pari vuotta sitten tuo koulu oli top3:ssa pääkaupunkiseudun maahanmuuttajaoppilas-kiintiössä. Ne kaksi muuta top3-koulua ovat naapurilähiöissä.


6 kommenttia:

 1. Nyt on pakko todeta että on siinä päätöksessä olla tekemättä lapsia jotain tolkkua... Mut silti, rakastakaa ja pitäkää huolta. ennekaikkea opettakaa että te sentään tajuatte toiset ei niinkään, puhumattakaaan niiden vanhemmista. Selväjärkisyys on parasta mitä jälkikasvulle voi opettaa..

  VastaaPoista
 2. Kiinanpystykorvat on tosiaan itsepäisiä. Niitä ei kiinnosta miellyttää omistajaansa juurikaan.

  Taisi olla vanhempainillassa mieltäkiihdyttävä aihe, kun silleen kilpalaulettiin. Muistan täällä olleen painavia mielipiteitä ainoastaan silloin, kun kyläkoulut lopetettiin ja oppilaat keskitettiin isoon kouluun, jossa kuopuksenkin luokkakoko oli maksimi mitä sai olla. Saman verran, mitä edellisessä koulussa oli oppilaita! Kyläkoulussa puuhailivat isot ja pienet keskenään tervapadan ja muun kivan leikin parissa, isossa koulussa ei tunneta kuin hädin tuskin omanluokkalaiset, ja seisoskellaan jossain pihan nurkassa. Säästöä. Paljonkohan lie säästyi siinäkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ongelmana alueella on mm. se, että toinen koulu on maineeltaan huono vaikka asiat ovat kovasti parantuneet viime vuosina ihan siksikin, että työilmapiiri opettajien kesken on parantunut huomattavasti.

   Poista
 3. Mä kokemuksesta tiedän, että nuo koulun vaihdot, on syy sitten mikä hyvänsä, on tosi stressaavia tilanteita koko perheelle. Ja sitten jos vielä on kiusaamispeikko, niin voi että. Onneks mies oli sinnikäs ja jututti esittelijät!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Lisäksi kun tuntuu, että tosiaankin Vantaa on salassa valmistellut tätä ja nyt päätös tehdään jo marraskuussa kaupunginvaltuustossa. Hiukan sellainen 'petetty' olo jälleen..

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)