tiistai 6. kesäkuuta 2017

Kusti polkee

Piti kertoa Postin touhuista jo aikaisemmin, mutta en ole jaksanut juuri olla koneella.

Kevään kuluessa meille ilmestyi lappu, jossa Posti kertoi alueellamme tapahtuvasta laatikoiden uudelleensijoittelusta ja kuun vaihteessa täällä piti olla jonkun Postin työntekijän kuuntelemassa asukkaiden tuntoja. Mies tuli erityisesti päivystämään sitä varten töistä aikaisemmin kuin normaalisti.

Kuten tavallista (Postin ollessa kyseessä) tyyppejä ei näkynyt missään, MUTTA jossain välissä olivat ehtineet lykätä tienvarteen pari tolppaa talonnumeroiden kera. Tolpat oli sijoitettu tien oikeaan reunaan, kun aloitetaan pienimmästä talonnumerosta ja niitä oli varsin pitkin välein eli tie on noin 200m pitkä ja siihen oli laitettu kolme tolppaa (yksi aivan risteyksessä).

Yksi tolpista oli naapurin ja meidän välisellä pientareella. Naapuri oli jo aiemmin ollut yhteydessä Postiin, koska hän on yli 75-vuotias ja siten sai pitää oman laatikkonsa kuten kuuluukin. Jos olisimme asentaneet tolppaan merkityt laatikot (noin 18 kpl) hänen eteensä a) naapuri ei olisi nähnyt tielle ikkunastaan ja b) hän olisi joutunut tekemään hurjat lumityöt.

Naapuri soitti seuraavana päivänä Postiin ja kertoi mielipiteensä asiasta. Sen seurauksena meille selvisi, että Posti aikoo jatkossa jakaa postit vain tien oikeaan laitaan (mm. ettei tule liikaa päästöjä...) ja päivän aikana oli käyty muuttamassa talonnumeroita siihen merkkitolppaan siten, että meidän sekä vastapäisen naapurin laatikot siirtyisivät tien pohjoisempaan puoliskoon ja naapurin eteen jäisi vain 13+1 laatikkoa. Tolppa oli myös siirretty naapurin tonttitien toiselle puolelle kuitenkin niin, että naapurin oma laatikko olisi reunimmaisena ja siitä jatkuisi sitten vastapäisen rivitaloyhtiön laatikoilla koko rivi.

Nyt sunnuntaina sitten katselimme, kuinka vastapäisen rivitaloyhtiön miehet siirsivät laatikoita Postin osoittamaan paikkaan eli naapurimme pientareelle.

Posti oli kertonut infolapussaan tarkistaneensa tielaitokselta mahdollisten kaapelien paikat. No, yllättäen tonttimme puhelinkaapeli (nettipiuha) menee juurikin siitä, mihin laatikoita piti laittaa. Onneksi rivitaloyhtiön tyypit olivat tarkkoina ja siirsivät kaivantonsa kauemmaksi. Tosin siinä kohdassa on peruskallio sen verran pinnassa, ettei kuopankaivuusta tullut mitään. Joutuivat siis siirtymään vielä kauemmas ja nyt heidän laatikkorivistönsä on tien oikealla puolella, tasan vastapäätä entistä paikkaa eli heidän roskakatoksensa seinää. Naapurin laatikko on ylhaisessä yksinäisyydessään naapurin portissa :D

Toinen naapurimme sanoi häneltä laatikoidensiirtoa tiedustellessamme, että 'eiköhän unohdeta koko juttu'. Tätä aiomme noudattaa toistaiseksi. Jatkossa voimme vuokrata postilaatikon Postin lähimmästä toimipisteestä, joka osuu työmatkan varrelle.

Sitten vielä toinen asia, nimittäin Helsingin uusi graafinen ilme. Eilen aamulla yritin päänsärkyisenä tavata intrasta ohjetta uutta sähköpostin allekirjoitusta varten. Oli pakko ottaa migreenilääke, koska sahalaitakuvio raikkaiden uusien väripintojen kera teki suorastaan pahaa. vai mitä mieltä olette?

9 kommenttia:

 1. Samalla lailla minäkin yhden iltapäivän ja illan päivystin sitä luvattua postilaista laatikonkatsojaa. Lopulta kai laatikot pysyi ennallaan, mitä nyt muutamilta siirtyi pyörätien laidasta autotien laitaan. Siinäpä ne päästöt vähenee, kun postin jakeluauto oikealle kaartuvassa mutkassa pysähtyy siihen ajoradalle postia jakamaan, ja mahdolliset takanatulijat ei pääse ohi vaan joutuvat odottamaan siirtymistä eteenpäin.

  Tuo Helsingin uusi visuaalinen ilme on kyllä ihan farssi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että Postin hommat ei oikein toimi ollenkaan.

   Niin.. Tästä riemusta Helsinki maksoi tosiaan 200 tuhatta.

   Poista
 2. Huuh, mullekin tulee migreeni vaikka en siiä yleensä kärsikään. Sun asiasanat kertoo paljon: posti, päänsärky (vaikkei ne ollut ihan totaalisesti toisiinsa tässä yhteydessä ihan tarkoitettukaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoinen päänsärky on ollut tuo Postikin kyllä :D

   Poista
 3. no ei ole migreeni-ihmiselle tuo ilme...huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alasivuilla saattaa olla useampi 'väripinta', jotka reunustavat tekstiä ja on aaltoviivaa ja vähän erilaista aaltoviivaa..

   Poista
 4. Posti on ihan oma lukunsa - siellä ei ole ollut enää mikään hallussa pitkään aikaan. Tosin sitä ihmettelen kun tässä taannoin tilasin nettikaupasta (huom! suomalaisesta jotka tunnetusti ovat hitaita) erään takin, niin se oli mulla seuraavana päivä!!
  Tosin lähimmässä postin pisteessä eli muuutaman sadan metrin päässä olevassa kaupassa mutta enivei - varsin hämmästyttävää eikö totta?

  En tiedä kuka vajakki on suunnitellut nuo teidän uudet kyltit sun muut, jopa rauhallisena miehenä tunnettu Staanila sai melkoiset siepit ja ilmaisi mielipiteensä Helvsingin uudesta vaakunasta varsin alatyylivoittoisesti. Kävin twitterin puolella tsekkaamassa hänen twiittinsä ja niinhän tuo oli pelkää pimpainta ja sarvipäätä täynnä koko twiitti :D

  Lopetin näet tässä taannoin sekä twitter - ett- Facen tilit mutta olen tuuminut josko palais twitteriin, lähinnä nopean uutistarjonnan vuoksi mutta saas nähdä nyt.

  Pusuja kattiseni ja toivottavasti pääkoppaas ei särje enää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herranen aika!! Sää oot hengissä!! Voi tätä ilon ja onnen päivää *hyppelee ja taputtaa käpäliään yhteen*

   Tule vain vitteriin :D Päänsärky hävisi heti, kun luin viestisi :D

   Poista
  2. Älä höpsi!
   Hyvä kuitenkin jos päänsärky helpottaa ja se voi olla että pölähdän vitteriin jahka saan ittestäni irti :D

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)