torstai 17. marraskuuta 2016

Kohtaamisia

Laitan kohta jakoon Helsingin sosviraston tekemän 'Kohtaaminen'-nimisen videon, joka on herättänyt huomiota mediassa tällä viikolla. Sitä ennen kuitenkin halusin kertoa, kuinka mukavasti eilen kävi.

Menin nimittäin työ-ystävän kanssa kahville työpaikan kahvilaan ja siinä lopetellessamme katsoin, että tuttu ihminen oli kassajonossa. Nimittäin entinen esimieheni, josta kovasti pidin. Menin moikkaamaan ja halasimme ja vaihdoimme pikaisesti kiihkeimmät kuulumiset. Kerroin myös äidin poismenosta ja ex-esinaiseni totesi, että hänelläkin on vielä (10 vuoden jälkeen) joka päivä äitiä ikävä. Jotenkin lohdullista.

Tänään kävin kohtaamassa työpaikkalääkärin, joka olikin varsin mukava (nuorempi) mieshenkilö. Hän ultrasi poski- ja otsaontelot jollain kynäsysteemillä ja sanoi sitten, että laittaa hoitavaa ja avaavaa inhaloitavaa lääkettä. Jos tauti ei ala mennä pois, niin viikon päästä jatketaan, mutta mielellään hän ei nyt kuvaisi, kun minua on niin paljon viimeaikoina sädetetty erilaisten keuhkotutkimusten yhteydessä.

Tämä video on mielestäni aika pöljä. Ensinnäkin vanhempi on äiti (daa), missä isä luuraa? Toisekseen aina on ollut välinpitämättömiä vanhempia ja kolmanneksi, kuten eräs tuttu sanoi, olisiko lapsi kiitollisempi nyrkin kohtaamisesta? Junpe.

8 kommenttia:

 1. Aika älytön video, kun ensinnäkin mikään korppi noin isoa tyttöä vie ja kun todellakin on ongelmia ihan oikeankin väkivallan takia.

  VastaaPoista
 2. Varmaankin se on niin selviö, että miehen ei tarvitsekaan olla kiinnostunut lapsista, se on varmaan tuon videon aikaankin töissä ansaitsemassa leipää, ja nainen on kotiäiti, joka on vienyt lapsen rannalle.

  Onhan se totta, että sometus on etenkin nuorilla äideillä sellanen aikasyöppö, jonka takia joidenkin lasten puheen kehityksen on katsottu hidastuneen, mutta ehkä olis voinu tehdä vähän toisenlaisen "tietoiskun". Syyllistäminen ei ole paras keino.

  Mulla on muistikuva, että minunkin äidille oli kaverit, niiden kanssa puhelimessa tai muutoin juoruilu niin tärkeää, että olin huomionhakuisuuksineni vain häiriöksi. Että tosiaan, osattiin sitä ennenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain selittivät tänään Iltalehdessä siitä, että kun miesten osuus on vähenemässä perheiden yhteisessä arjessa, niin siksi olivat laittaneet äidin siihen. Just joo.

   Kyllä mä muistan, et esmes uutisten aikaan ei saanut puhua isälle ja niin edelleen, että kyllä todellakin myös ennen osattiin.

   Poista
  2. Ja silti meistä tuli näin hyviä ;-)

   Poista
  3. En tiedä, luinko saman jutun, mutta pointti oli just tuo mitä arvelinkin - isä on poissa, ja se on sit ihan ookoo...

   Poista
  4. No aivan. Pistelee melkein vihaksi.

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)