sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Huis

Sinne se vilahti taas, viikonloppu. Huomaan, että olen viimeksi postannut keskiviikkona.

Torstaina kävin kampaajalla leikkauttamassa haivenia hiukan sellaiseen siistimpään kuntoon, ettei tarvitse ensi perjantaina hävetä sukulaisten edessä. Meillä oli taas kampaajan kanssa hauskat jutut ja hän kertoi joitain vitsejä, jotka tässä väsymystilassa saivat meidät molemmat nauramaan hillittömästi. Oli oikein mukavaa :)

Perjantaina meillä oli kokouspäivä eli aamulla oli koko osaston parituntinen kokous, jonne onneksi tuli myös työystävä. Kävimme sitten yhdessä lounaalla Palolaitoksella ennen kuin kiirehdin seuraavaan kokoukseen it-hemmojen kanssa. Onneksi tässä vaiheessa meille riitti vajaa tunti tarinointia ja pääsin luistamaan pois.

Lähdin töistä aikaisin, koska pienin valitti silmän olevan turvoksissa ja olin sopinut treffit terveyskeskukseen hänen kanssaan. Suunnilleen tunnin kuluttua olimme jo ulkonakin, vaikka pienin valittikin että piti odottaa ihan kamalan kauan. Lääkärisetä oli mukava venäläismies, joka puhui hyvin rauhallisesti ja kuunteli lasta.

Päästyämme ulos terkkarista otimme pienimmän polkupyörän mukaan ja kampesimme itsemme metrolla Kontulaan. Kävin tilaamassa äidin kummityttären muistokimpun, valkoisia ja keltaisia neilikoita, samasta kukkakaupasta kuin meidän kukat. Kukkakaupasta menimme apteekkiin hakemaan pienimmän antihistamiinit ja sitten kävimme vielä ruokakaupassa hakemassa maitoa ja muuta.

Keskimmäinen oli pakkaamassa  partioretkikamojaan ja lähti tyytyväisenä retkelle. Esikoisella nousi kuume 39:n illan ratoksi.

Lauantaina imuroin kämpän ja pesin lattiat. Mies kävi lautatarhassa ja teki tukipuun, että saimme vihdoin aulan lamput vaihdettua. Se on ollut hiukan hankala projekti. Pesin vanhoja pieneksikäyneitä takkeja pari koneellista, nyt nekin voi laittaa johonkin vaatekeräykseen kunhan ensin tsekkaan, ettei kukaan tuttu tarvitse.

Illalla lähdin syömään keskustelupalstan naisten kanssa, meitä oli yhteensä seitsemän ja oli oikein hauskaa. Kävin elämäni ensimmäisen kerran Tornin Ateljé-baarissa ja teimme ekskursion naistenvessaan, josta olikin kivat näköalat. Tulin kotiin puoli yhdentoista aikoihin, mies haki metrolta.

Tänään olen vain lukenut koko päivän ja pessyt pari koneellista pyykkiä. Keskimmäinen tuli kotiin partioretkeltä ja oli ihan tööt. Esikoinen alkaa parantua, mikä onkin hyvä, koska ei oikeastaan voi olla pois koulusta nyt ennen perjantaita.

Huomenna taas töihin. Viikonloput menevät aivan liian nopeasti.


6 kommenttia:

 1. Tornin vessa on kyllä nähtävyys ;-)

  Hyvä, että sulla on noita ilonaiheitakin tässä, kun on kuitenkin rankat ajat <3

  VastaaPoista
 2. Olihan se hupaisaa, kuusi keski-ikäistä tätiä tunkemassa yhtäaikaa sinne :D

  Pakko kehittää <3

  VastaaPoista
 3. Tuo Tornin naisten wc näköalalla...kuulostaa..noh...Mitäpä tuohon on sanomista, kun en ole siellä koskaan käynyt :)

  Meillä on työpaikalla edustustilat talon ylimmässä kerroksessa, sinne ei tavalliset kuolevaiset pääse. Silloin kun talo oli uusi, jokainen tiimi pääsi sinne tutustumaan ja viettämään iltaa. Jostain syystä meidän ns. hyvinvointitiimi sai varata tilan yhdeksi perjantai-illaksi ja meillähän oli hulvattoman hauskaa - syysilta pimeni ja lopulta katseltiin sieltä valtavista ikkunoista "kauas yli Suomen Lahden - hei tuollahan näkyy jo Tallinnan valot".
  Lause jäi elämään myös vieraskirjaan ja "Tallinnan valoja" tuli katseltua monena kertana, mutta vähän alempaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupaisaa :) Minäkin kävin ensi kertaa tosiaan Tornissa ja olen syntyperäinen helsinkiläinen, nyttemmin vantaalainen.

   Itse olen ollut eräässä Suomen huippufirmassa 90-luvun alussa, pääkonttorin 16:nnesta kerroksesta näki juuri-ja-juuri Tallinnaan hyvällä säällä. Ehkä sama firma? :P

   Poista
  2. Reilut parikymmentä vuotta minäkin oon tuolla ollut, mutta hitaana hämäläisenä olen vain päässyt käymään siellä Isolla Kirkolla :)
   Mutta meillä hämäläisillä on hyvä mielikuvitus, ja kun on oman Lahden laitakaupungin valoja sopivassa mielentilassa katseltiin, tarpeeksi korkealta ja sopivassa tunnelmassa, oli olo kuin Tallinnan laivalla ja lopulta ne "Tallinnan valotkin" näkyi :D Taisi olla vaan laitakaupungin valoja, ellei peräti jo kodin lämpöisenä kutsuvat valot :D

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)