maanantai 4. tammikuuta 2016

Sukkaprojekti

Sain vihdoin sukat valmiiksi, lopeteltua langanpäät ja höyrytettyä. Näissä on osa niiden melkein-valmiiden kirjoneulesukkien langasta, jotka purkasin joulun kieppeillä eli alle kaksi viikkoa meni työpäivien aiheuttaman neuleajan puutteen vuoksi. Ja sen onnettoman kantapään..

Ny kelpaa pakkasten tulla

5 kommenttia:

 1. Hienot on sukat ja mä olen kyllä sanaton sun sinnikkyydestäsi.
  Oikeesti, sulla on ihan uskoamton asenne siihen mitä sä teet ja siitä mä olenkin kiitollinen ettei kukaan ole antanut sulle hommaksi maailmanvalloitusta. Oltais meinaan tuota hätää kattilan kansalaisia koko orkesteri :D

  Miks noi sukat höyrytetään? Woodoo-meininkiä vai joku tarkoitus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on sille toinenkin nimi eli prässääminen. Viimeistelee sukat ja villakuidut hylkii likaa paremmin. Jotkut jopa heti pesevät valmiit sukat, itse en ole moiseen ryhtynyt kun tuo toimii yhtä hyvin :)

   Poista
 2. Kiitos tiedosta. Tuota en olis ikinä arvannut että se auttaa likaa vastaan mutta kaipa siinä jotenkin kuidut "sulkeutuu" tai jotain mutta hyvä konsti. Höyrrytämisessä oli tuolla jossain ulkomaisella sivustollakin juttua tai siinä oli kiireisen vinkki että jos on kiire johonkin tärkeään menoon eikä ehdi silittää vaatteita, niin heittää vaikkapa nyt hameen ja paitapuseron kuivausrumpuun yhdessä kostean pyyhkeen kanssa ja antaa olla hetken (en muista sanottiinko aikaa vai ei) niin kuteet siliävät varsin nopeasti mutta ne on otettava heti pois tai ne ovat uudestaan rypyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Ja tuo vaatteiden kevyt höyrystäminen on ihan kätevää, varsinkin villavaatteille. Onnistuu myös kylpyhuoneessa vaikka suihkun aikana (sen höyrystä), kunhan eivät kastumaan pääse.

   Poista
  2. Tuo suihkuhomma oli hyvä.

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)