lauantai 16. tammikuuta 2016

Lauantain ratoksi

Yritän saada itseäni irti tuolista huonolla menestyksellä. Olen aikeissa siivota tämän kirjoituspöytäni, sillä jo jonkin aikaa tila on kutistunut ja nyt on lähinnä näppiksen ala tyhjänä tavarasta. Ongelmana on erityisesti papereiden kasaantuminen, sekä omat että poikien kouluasioihin liittyvät läjiintyvät pöydälle. Tällä hetkellä erityisenä ongelmana ovat joulukortit, sillä en oikein koskaan tiedä mitä tehdä niille. Tavalliset heitän pois, mutta ne joiden eteen on nähty vaivaa, ovatkin hankalampi juttu. Usein kierrätän niistä osia muihin askarteluihini.

Kuuntelin pari Uuden musiikin kilpailun kappaletta, mutta en tiedä. Tuskin noilla Euroviisuja voitetaan. Paras kuuntelemistani oli  Stella Christinen 'Ain't got time for boys' ja sekin lähinnä soulvaikutteiden vuoksi.

Itse asiassa piti eilenkin kirjoittaa tänne, mutta iski väsy. Hyvä, että pysyin hereillä siihen saakka, että sain pienimmän sänkyyn. Tosin siinäkin meni sen verran myöhään, etten jaksanut lukea hänen kanssaan Percy Jacksonin seikkailuja. Erehdyin nimittäin katsomaan 'Järki ja tunteet'-elokuvan, joka olikin yllättävän pitkä. Tänään olen ajatellut katsoa lisää Alania, en vain ole vielä ihan varma leffavalinnoista.

Eilen töissä käväisi parikin maahanmuuttajamiestä.  Toinen käy meillä aika usein ja toinen oli nyt ensi kertaa asiakkaana.

Ensimmäistä (pakolaismies) autoin alkuun toimeentulotuki-hakemuksen täyttämisessä. Hän puhuu suomea, mutta kirjoitettu lomake on vielä tuetun suomen varassa. Saatuamme tärkeimmät kohdat täytettyä hän kysyi nimeäni ja vastattuani hän huudahti 'Mutta sehän on arabialainen nimi!'  Kerroin olevani ihan täyssuomalaista alkuperää, mutta että isäni oli ilmeisesti halunnut nimen, joka rimmasi siskon nimeen.

Hiukan myöhemmin asiakkaaksi tuli nuori mies, joka puhui suomea aika hyvin. Työpari kysyi häneltä, mistä hän on kotoisin ja mies kertoi olevansa kreikkalainen ja on nyt täällä etsimässä työpaikkaa. Hän kertoi osaavansa myös sujuvasti kiinaa ja lukemiseksi hän oli valinnut Komisario Palmun eli 'Kuka murhasi rouva Skrofin'.

Näiden kohtaamisten aiheuttamiin pohdintoihin kuuluu ajatukseni siitä, että heidän kaltaisiaan ihmisiä tämä maa minusta tarvitsisi enemmänkin. Mietiskelen, saako kreikkalaismies täältä työtä, jossa voi hyödyntää kiinankielentaitoaan ja pohdin, mitä Irakista pakeneva minua nuorempi mies on mahtanut kokea elämässään ja silti on valoisa ja luottavainen tulevaisuuden suhteen.

Nyt aloitan siivoilun, kuuntelen samalla Bowien Blackstar-levyä YT:stä.


4 kommenttia:

 1. Pisteet siitä jos olet saanut pöytäsi raivattua sillä hommaa vaikeuttaa se että niille pöydällä lojuville papereille pitää löytää paikka ja koska yleensä on niin, että ne paikat ovat jo täynnä, niin uuden lisäpaikan hankkiminen vaatii matkustamista ja rahan käyttöä. Tämä taas johtaa siihen että lisäpaikka nielaisee osan jo käytössä olevissa lattianeliöistä joten on ehdottman tärkeää että lisäpaikkaa varten rakennetaan lisätilaa ja koska tämä taasen tietää kohtuutonta haittaa sekä kustannuksia, on parempi että papereiden annettaan olla alkuperäisessä paikassaan ja tyydytään toimimaan rajoitetun tilan puitteissa.

  Tässä näet kuinka helppoa on valehdella itselleen. Mä olen käyttänyt menestyksekkäästi ao. taktiikkaa jo vuosia, joskin olen sotkenut itseni niin pahaan itselle valehtelun verkkoon että näistä valheellisista perusteluista ei selviä enää niin kovin helpolla. Viimeksi kun mä siirsin imurointia, niin mä perustelin siirtoa itselleni about 30 min. ja olin aivan hiestä märkä :P


  Pakolaisissa on varmasti potentiaalia joka jää kielimuurin takia hyödyntämättä. Näin ainakin uskon koska sitä ei osata tuoda esiin eikä sitä myöskään osata kysyä koska kiire ja resurssit puutteelliset.

  Mukavaa sunnuntaita ja sulle on postia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on periaatteena, että uutta tavaraa vanhan tavaran säilyttämiseksi ei hankita enempää, joten roskikseen on laitettava jotakin :P Tällä hetkellä olen saanut jäljellejääneet (1/3) paperit lajiteltua omiin kasoihinsa eli voiton puolella ollaan. Nyt tyhjennän yhden työpöydän laatikoista, siellä on tavaraa joka on jo jonkin aikaa kaivannut roskikseen ja sitten saan omat paperini sinne. Jei.

   Poista
 2. Katoitko tän päivän Fingerporin: http://www.hs.fi/fingerpori/s1306016693366 ?

  VastaaPoista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)