perjantai 22. tammikuuta 2016

Kissajuttuja

Unohdin eilen ihan kokonaan kertoa kummituskissasta.

Eilen heräsin klo 6 siihen, että kissa naukui ja koska luulin sen olevan Sysi, nukahdin uudestaan. Puoli seitsemältä nousin ylös, menin vessaan ja kuulin taas kissan naukuvan. Koska Sysi oli heti vessan ulkopuolella eikä esim. saunassa ihmettelin ääneen hentoutta. Menin eteiseen (eli astuin ulos veskistä) ja Sysin häntä oli lamppuharjana, josta tajusin naukunan kuuluvan jollekin oudolla kissalle. Menin kurkkimaan pihalle kaikista mahdollisista ikkunoista, mutta en nähnyt mitään ainakaan alakerrasta. Yläkerran ikkunasta näin yhdet kissanjäljet, jotka joko menivät tai tulivat naapurin tontilta.

Iltapäivällä soitin miehelle, joka kotiutui aikaisemmin, että tarkistaa kuistin jäätyneistä kissoista. Soitti takaisin, että kissan jäljet menivät vain talon ympäri eikä raatoja näkynyt. En tiedä oliko kissa karannut tai jäänyt epähuomiossa ulos vai oliko se ehkä jätetty työpäivän ajaksi ulos. Jälkimmäiseen käytökseen olen huomannut ainakin yhden perheen syyllistyvän entisen tarhamatkamme varrelta, kävi sääliksi sitä kissaa. Mokomat omistajat voisivat mennä itse turkki päällä mutta avojaloin seisomaan hankeen kahdeksaksi tunniksi.

Pätee myös meikäläiseen 
Sitten se toinen kissajuttu: kävin eilen ostamassa kissan kynsille uudet leikkurit, sellaiste giljotiini-malliset ja mies sanoi, että hurjan näköiset ja kävi sitten töistä tullessaan tuossa vaki-eläinlääkärissä näyttämässä niitä sillä seurauksella, että menimme sinne kissan kera kynsien leikkuuseen ja uudet leikkurit palautetaan kauppaan. Sekä kissa että minä olimme helpottuneita asioiden saamasta käänteestä. Huhhuh.


4 kommenttia:

 1. Ihana tuo kuva - eikä yhtään ainakaan vähennä mun kissakuumetta... Kävin tänään ekalla haistelureissulla enkä ainakaan äkkiseltään huomannut mitään, vaikka toinen otus kömpi syliin asti <3

  VastaaPoista
 2. On kyllä todella vastuuntonta kohtelua oli kyseessä sitten kissa tai joku muu lemmikki. V*tuttaa tuollaiset ihmiset ja olen edelleen sitä mieltä että pitäisi olla ei pelkästään testi jolla tsekataan ihmisen kyky huolehtia lemmikistään, vaan myös valvova elin (siis sellainen joka käy ihmisten kodeissa vaikkei mitään ilmoitusta tehdä, randomit tarkastukset) joka säännöllisen epäsäännöllisesti ratsaisi lemmikkien elinolosuhteet + lemmikin kunnon. Siitä jopa voisi maksaa veroa jolla tämä touhu saataisiin toimimaan ja yllä pidettyä.

  Kissan kynsien leikkaaminen on ihan sama kuin työntäisi päänsä sirkkeliin ja testaisi miten monta terän hammasta osuu ennenkuin ehtii vetää päänsä pois.

  Mukavaa perjantaita

  Ps. Minä pidän äärettömän paljon tuosta Sysistä - se on hemmetin hyvä nimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhastaanhan kissat on olleet alempiarvoisempia kuin esim. koirat, koska niitä saa ilmaiseksi eikä niistä tarvitse maksaa veroja jne.

   Keskimmäinen veljeni oli aikoinaan pukenut mp-poliisin nahka-asunsa ylleen, kun joutui pesemään heidän kissansa. Katti oli jutellut siilin kanssa ja saanut siltä joitain kirppuja :D

   Sysi on ihana :)

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)