sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Sitä sun tätä

Pari kuvaa eiliseltä, sekä kotipihalta että Honkanummelta. Kuten kuvista näkyy kukkalaitteita ei ollut, vaikka meille oli kerrottu (ja oletimme) että ne olisivat olleet siellä tallessa. Vahtimestari kertoi, että nykyään kukkalaitteet hävitetään vuorokauden kuluttua hautajaisista! Tästä johtuen saatuamme uurnan maahan, mies kipaisi ostamassa pienen ruusun ja kynttilän kukkakaupasta portin vierestä. Ehkä turha mainita, että olimme hiukan pettyneitä. Miehen täti pahoitti kovin mielensä.

Tulppaanit

Tie kappelille

Uurna

Peipponen

Hauta

Kirsikkapuita
Kaiken tämän aamuhurjastelun jälkeen ehdin pestä kolme koneellista pyykkiä ja leipoa vielä porkkanakakun kahden nuoremman avustamana. Siitä tulikin varsin hyvää.

Porkkanakakku
Lisäksi löysin pihalta mustarastaan munan, ilmeisesti orava oli syönyt alkion. Sille on syynsä, miksi en pidä oravista.
Mustarastaan muna
Tänään olen taas pessyt pyykkiä (vihdoinkin pyykkikaappi oli hetken jopa tyhjä) ja kirjoittanut jonkin verran viimeistä opiskelupaperia. Nyt taidan katsoa yhden jakson Fortitudesta loppuun ja sitten kellistyn petiin. Allaolevan piisin valitsin siksi, että siinä on aika kivoja kuvia Suokista ja ruotsinlaivoista. Toivon vain, että pojilla on ollut pitkät kalsarit.. muuten on voinut olla paikat sinisienä.
8 kommenttia:

 1. Omasta mielestäni hautaustoimi, mikäli sitä tällä nimellä voidaan kutsua, on mennyt turhan kylmäksi ja "teolliseksi" touhuksi. Tuntuu etteivät vainajat saa enää minkäänlaista arvostusta vaan kaikki on liukuhihnatyyppistä toimintaa ja se on suoraan sanottuna törkeää.

  Päivän kysymys liittyy porkkanakakun päälliseen: mitä se on ja miten sitä tehdään? (koska se on varmasti hyvää. niin kuin itse kakkukin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, varsin kannattava bisneshän se on sikäli, että kaikkaihan me kuollaan joskus.

   Porkkanakakun kuorrute on seuraavanlainen:

   300g Philadelphia-tuorejuustoa
   50 g voita sulatettuna
   n. 1 dl tomusokeria

   Sekoita tuorejuusto ja voi pehmeäksi, lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja tasoittele kauniiksi.

   Siitä vain vääntämään. Itse käytin ihan tavallista voita, suolattomalla saisi ehkä makeamman.

   Poista
 2. Oho! Neljä vuotta sitten oman faijan uurnan kanssa odotti vielä kaikki kukat. Täytyy varautua kun seuraavat vastaavat bileet on käsillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin.. todellakin luulimme, että siellä odottavat.

   Poista
 3. Mitä järkyttävää tuhlausta - mieti - ne monen kympin kukkalaitteet... ja sit ne poltetaan heti kohta savuna ilmaan.

  Mukavaa alkavaa viikkoa kuitekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Olisimmehan me hakeneet ne vaikka parvekkeelle odottamaan, jos olisimme tienneet, että ne hävitetään.

   Samoin sinne :)

   Poista
 4. Raadollinen tosiasia on myös se, että kukkalaitteita VARASTETAAN paljon eli en sitten tiedä, kumpi olisi oman läheisen kohdalla mukavampi, että laite on hävitetty vai se on varastettu ja koristaa jonkun toisen hautaa.
  Mähän tein pari vuotta sitten kukkalaitteita lavasteeksi yhteen TV-sarjaan ja sen yhteydessä just kuulin tästä. Sarjan kuvaukset oli oikealla hautausmaalla (jossain siellä pääkaupunkiseudulla, en tunne ja tiedä hautausmaita siellä) ja ne piti yöksi viedä pois haudalta juurikin siksi, että vahtimestari tmv. kertoi, että kukkalaitteita varastetaan tosi paljon :-(((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen kuullut siitä. Mun mielestä se ei edes ole enää mikään uusi ilmiö, muistaakseni viime laman aikaan 90-luvun alussa oli tätä jo. Kummalliselta tuntuu moinen.

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)