perjantai 28. marraskuuta 2014

Helppo elämä

Ensinnäkin oli aivan tosi hienoa, että se kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista meni nyt läpi eduskunnassa. Suuri päivä Suomen parlamentarismille ja siinä ohessa sateenkaarihenkilöille. On myös hyvä, että pääsimme tässä asiassa muun (Pohjois-)Euroopan kanssa samalle tasolle.

Otsikko tuleekin osin tästä. Mietiskelin tässä istuskellessani, että on se oikeasti todella helppoa noilla Raamattu-uskovaisilla, kun ei tarvitse itse miettiä mitään. Sen kuin avaa VTn ja katsoo sieltä, millaisilla neuloilla rukousteltta tulee ommella. (Uskokaa pois, että se kerrotaan siellä. Olen lukenut Raamattuni minä. Osan jopa tenttinyt.) Meidän ns. tavallisten ihmisten pitää ihan omin pikku omatunnoin ja aivoin tehdä päätöksemme. Ei mikään taho auta. Itse saamme myös kärsiä seuraukset.

Yksi ikävä uutinen eiliseltä (tai no toinen) on Maxim-elokuvateatterin lopettaminen. Vakuutusyhtiö Ilmarinen aikoo purkaa ykkössalin, mutta säästää kakkosen (joka on suojeltu) mm. kokoustarkoituksiin. En ymmärrä, en. Myisivät sen jollekin taholle, joka haluaa säilyttää edes yhden vanhoista ihanista teattereista, mutta ei.

Niin ja se toinen ikävä juttu.. appiukon muisti on aika finaalissa. Oli soittanut useaan otteeseen miehelle, että kun hän ei saa vaimoaan kiinni puhelimella. No kys. vaimo nro. 2 kuoli noin kymmenen vuotta sitten, että ehkäpä ei enää vastaa. Nyt vain toivomme, että appiukko pääsee muistisairaiden vanhainkotiin.

Joo.. mutta nyt taidan lähteä petiin. Pääsin alkuun informaatiolukutaito-paperissa. Enää kolme ja puoli sivua kirjoitettavana :P


5 kommenttia:

 1. Minulla tuli moneen otteeseen oikein tippa linssiin, niin iloinen ja onnellinen olin sateenkaarikansan puolesta.

  Sulle jaksua kirjoitustehtävään ja mainiota viikonvaihdetta.

  VastaaPoista
 2. Piti tulla vielä toinenkin kommentti pätkäisemään, kun luin päivän uutisia tuosta tasa-arvoisen avioliittolain etenemisestä.

  Otsikko "Kannattajat huusivat kiitos, vastustajat veisasivat "Kun on turva jumalassa"". Kertoo kaiken. Ehkä se turva myös auttaa tällaisina vaikeina aikoina, kun maailma muuttuu ympärillä?

  Mutta totta puhuen olen itsekin miettinyt, että olisi varmaan kaikkein helpointa olla sellainen uskovainen perusjamppa, jonka äo on siellä normissa tai vähän alle, ehkä. Ei tarvisi niin miettiä ja kyseenalaistaa, olis vaan ja elelisi elämäänsä tyytyväisenä. (Ja tämän ei todellakaan ole tarkoitus olla rasistinen taikka elitistinen kommentti...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä mullakin silmät valuivat :)

   Sitä minäkin ihmettelen, että ajattelenko minä liikaa kaikenlaisia asioita? Jos vaan aina aamulla avaisi The Kirjan ja katsoisi mitä sanotaan eikä ajattelisi sen enempiä. Ja mä ymmärrän oikein hyvin mitä tarkoitat, joskus oikein pistää vihaksi ihmisten typeryys ihan tavallisten asioiden suhteen.

   Poista
 3. The Kirjaan tuijottamisella saattaisi olla varsin vaarallisia vaikutteita ellei sitten harrastaisi täkäläistä mallia: huorata, ryypätä ja eukkoaan saa hakata koska jumala antaa joka sunnuntai anteeksi. Aika kätevää, etten sanoisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän on vähän sama kuin katolisilla syntien tunnustaminen. Syntiä saa tehdä vaikka kuinka paljon, kunhan sitten muistaa rukoilla tarpeeksi monta AaveMariaa. Kätevää.

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)