sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Sunnuntai-illan rauhaa

Lauantai meni mukavasti, luin koko päivän ja leivoin illalla Brita-kakun. Aina joskus teen sitä ihan muistin virkistämiseksi, vaikak mieluummin teen marengin omana juttunaan. Mies oli kuitenkin ostanut mansikoita, joten sain ne laitettua tuohon ja hyvinhän se upposi.

(Resepti niille, jotka eivät tiedä Brita-kakkua.)

Tänään esikoisen kummitäti ja minun kummipoikani tulivat kylään ja meillä oli oikein hauskaa. Suunnittelimme ensi syksyn matkailuja ja söimme ensin ruoan ja sitten porkkanakakkua kahvin kera. Tällä kertaa olikin varsinainen testikakku, sillä tavallinen sokeri loppui ja jouduin laittamaan taikinaan hillosokeria. Ei se kyllä vaikuttanut mitenkään, kakku oli oikein hyvää. Toinen testi tapahtui, kun laitoin hiukan liikaa voisulaa päälliseen ja se valui pitkin kakkua, mutta eipä tuo haitannut ja maku oli ainakin oikein hyvä.

Päivänliljat ovat kohta kukkineet, mikä on aika aikaista. Toki ne ehtivät kukkia vielä uudestaankin, mutta silti.. mökillä noiden 'emot' kuukivat vasta heinäkuussa.En osaa päättää, menisinkö huomenna fillarilla töihin. Iltapäivällä luultavasti sataa ja inhoan ajaa sateessa fillarilla, mutta koko viikkona ainut sateeton päivä näillä näkymin olisi keskiviikkoa, jolloin on mentävä metrolla, sillä koulutus on Ruoholahdessa. Osaisinpas päättää.

Loppuun korvamato, jonka sain ystävän fb-päivityksestä.


Katkon takana kakkukuvia :PPorkkanakakku (jäänteet)


Britakakku

4 kommenttia:

 1. Brita ei oiekin ole minun juttuni (en ole marenki-ihmisiä) mutta tuo porkkanakakku, vaikka vaan nuo jäänteet, nam:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin.. itse tykkään kyllä marengista. muuten, mutta kun tuo Brita ei oikein ole lintu eikä kala. Tykkään siis enemmän suoraviivaisesti 'jotain' olevista kakuista/leivonnaisista :)

   Poista
 2. Tulin vaikka varoittelit (olisin tullut joka tapauksessa) ja täytyy sanoa että Brita-kakku näyttää todella houkuttelevalta.
  Nyt kannattaa laittaa pyörä varastoon sillä ensi viikonlopuksi on luvattu +3 asteen yölämpötiloja ja päivisin pitäisi olla siinä +9 asteen kantissa - lauantaina jopa räntäsadetta! :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit ;) Ajattelin just päivitellä jotain tänne.. Juu, en aio pyöräillä enempiä varmaan tällä viikolla.

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)