keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Leivontaterapia

Tänään pysyttelin kotosalla. Aamusella lähetin pienimmän kouluun, keskimmäinen oli jo mennyt, ja menin takaisin nukkumaan. Esikoinen kuorsasi syyslomalaisena koko aamun, kuten minäkin tuon keskeytyksen jälkeen. Nousin yhdentoista jälkeen huomattavasti paremminvoivana kuin eilen, vaikka päätä edelleen särkee lievästi.

Olen pohdiskellut eilen ja tänään lausetta, jonka joku hurjan viisas ihminen sanoi eilen tulleessa Kotiliedessä. 'Lapsuus on viidakko, siitä on vain selviydyttävä'. Karu totuushan se on. Tämä ihminen perusteli sanomaansa sillä, että lapselle kaikki on uutta, mutta minusta se kuvaa myös lapsuuden julmuutta. On pakko oppia selviytymään, enimmäkseen omin voimin. Voisin jatkaa aiheesta kauankin, mutten juuri nyt halua enkä jaksa paneutua siihen, koska alkaa vain itkettää. Joskus olen miettinyt sitäkin, etten oikeastaan muista kovinkaan paljon asioita ajalta ennen kuin täytin noin 10 v. Itsesuojelua varmaan sekin.

Tähän samaan syssyyn voisin linkata hienon kolumnin Hesarista, kun kerrankin osui silmään. Sekin antoi paljon ajattelemisen aihetta. Ensi keväänä isäni kuolemasta tulee kuluneeksi kaksikymmentä vuotta ja muistan, kuinka äitini sanoi silloin aina ajatelleensa lähtevänsä ensimmäisenä ja vastasin hänelle, että sitä en olisi kestänyt. En olisi pystynyt enkä jaksanut huolehtia isästäni, joka olisi varmasti juonut itsensä hengiltä. Se olisi ollut liian julmaa meille kaikille. Voin siis sanoa ihan suoraan, että onneksi kävi näin päin.

Näistä vakavista aiheista voisin hypätä otsikon lupaamaani leivontaterapiaan. Tässä sen tuloksia. Oli pakko käyttää neljä ylikypsää banaania pois, kun ne alkoivat jo valua pitkin. Suklaa-kaurapikkuleivät onnistuivat kerrankin erinomaisesti, niistä tuli juuri sellaiset cookies-tyyppiset aavistuksen tahmaiset kuten pitikin.

Suklaa-kaurapikkuleivät

Banaanikuivakakku
Tämä ei silti muuta leivontablogiksi, älkää pelätkö. Päänsäryn poistamiseksi olen tänäänkin kuunnellut 'kauheaa goottiheviä', kuten eräs ex-kollega asian ilmaisi :D Tämä on tosin hieman kesympi balladi, ei aivan raskaimmasta päästä.


4 kommenttia:

 1. Minä kuin tuon kolumnin eilen myös kun oli töissä hiljaista. Minun vanhempani elävät, joten en osannut ihan samaistua, mutta jotenkuten kuitenkin.

  Siihen taas, että varhaisia lapsuusmuistoja ei ole, osaan hyvinkin. Ja olen miettinyt, että onko se tosiaan defenssiä vai mitä, muttahyvin hyvin vähän on hetkiä talentunut kovalevylle kymmenen ensimmäisen vuoden ajalta. Hmmm.

  Parempaa vointia sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Päänsärky on vielä lievänä paikalla, mutta selvisin töihin sentään eikä illalla olekaan luentoa. Mikä onni!

   Poista
 2. Ah, nuo kauraleivät näyttävät hyviltä ja varmaan kestäisivät pitkiä matkoja postin kyydissäkin...;D
  Paljonhan sinä olet saanut aikaiseksi vaikka päätä särkee ja siitä hatunnosto sillä itse en moiseen pysty vaan kun tämän normaalin säryn päälle tulee "kohtaus", niin kaikki tekeminen olikin sitten siinä.

  Lapsuudesta sen verran että omalta kohdaltani tuo muistaminen on outo juttu; aika monta juttua muistan 6-vuotiaaksi asti mutta sitten tulee noin 4-5 vuoden black out enkä osaa sanoa selitystä tälle. Hämärää mutta totta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voishan sitäkin joskus koettaa. Anahan ne murut voi nulla kuoresta :) Toimin, jos ei tarvitse kovin kumarrella.

   Eli menit kouluun? Sellitäiskö se jotakin muistamisesta.

   Piti kysyä, jotta kuuntelitko musaa? Kuuntele saman yhtyeen tämä (yksi mun suosikkipiisejä): http://youtu.be/5VnM8LmuTgA

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)