lauantai 5. tammikuuta 2013

Liike

Liike on useimmiten mukavaa, mutta joskus se ei ole. Kärsin nimittäin matkapahoinvoinnista helposti. Jopa ruotsinlaivalla pienessäkin merenkäynnissä lentokoneesta puhumattakaan. Voin huonosti, jos joudun istumaan ratikassa tai bussissa selkä menosuuntaan ja siksi seisonkin, jos ainoat vapaat paikat ovat tuollaisia. Metrossa sillä ei ole väliä, miten päin istun. Automatkoilla minun on nähtävä tie, samoin oli isänäitini laita aikoinaan.

Viimeksi voin huonosti liikkeen vuoksi elokuvissa. Olimme ennen joulua katsomassa 'Hobittia' ja sen 3D-efektit tekivät huonon olon. Tänään vahingosta viisastuneena laitoin ranteisiini akurannekkeet, joita käytän aina lentokoneessakin ja voin mahtavan upeasti. Pystyin keskittymään elokuvaan, enkä hillitsemään oksennusta. (Saatoin niin ollen myös kuolata erästä kääpiötä aivan rauhassa.)

Liikunnassa puolestaan saattaa liian raju liikkuminen aiheuttaa pökertymistä alhaisen verenpaineeni vuoksi. Niinpä toivonkin, että ensi viikolla alkava afrotanssi ei sisällä kovin paljon päällä tehtävää liikettä tai ylös-alas-jumppaa. Olen nimittäin melkein pökertynyt hyllyttäessänikin.

Onneksi olen myös salmiakki-addikti.

Edit: Oli pakko vaihtaa video. Olen nähnyt tämän jo aikaa sitten, mutta suosikkikääpiöni esittäjä on kohdassa 1:25. Uuh..  Taidan kohta mennä petiin haaveilemaan.
11 kommenttia:

 1. Kuulepas, luulen, että olemme paitsi saman ikäisiä ja samassa tulokuopassa, niin myös samoissa hommissa. Lueskelin aiempia töi-postauksiasi ja tämänkertainen pökerrytyskokemus sen varmisti. Kollega! Mahtavaa tavata!

  VastaaPoista
 2. Onko niistä akurannekkeista oikeasti niin iso apu? Mulla on meinaten vähän hemmetin monta tuttua (pääosin naisia) jotka kärsivät samoista ongelmista ja onhan se veemäistä.

  Vai afrotanssiin menet? No sitten kyllä saa luvan laittaa videota ja kuvaa niistä geimeistä, eikös joo tai muuten usutan jonkun kääpiölauman sun kimppuusi ;D (Ei vaan, siinä olisi kääpiöt hätää kärsimässä :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niistä. Mulle kun ei käy lääkeversiot (Postafen), koska menee pää sekaisin ja olen kolme vuorokautta raivohalvauksessa, niin nuo on olleet todella käyttökelpoiset.

   Sitä videota saat odottaa maailman tappiin asti :D

   Poista
  2. No enpäs sitten tiennytkään että maailman tappi koittaa heti kohta sun kurssin alkamisen jälkeen :D

   Poista
  3. No nyt tiedät :D Ja se tulee ennen videota :P

   Poista
 3. Akurannekkeet. Kerro heti lisää!! Mistä ne hankit??? Kerrokerrokerrokerro...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nu omani ostin lentokentältä, mutta mun käsityksen mukaan niitä saa nykyään apteekeistakin. Mun on tämännäköiset(ja niitä on useampi pari): http://www.amazon.com/Nausea-Acustraps-Sickness-Wrist-Bands/dp/B002D4EDF4

   Poista
 4. Minäkin kärsin matkapahoinvoinnista, mutta onneksi en enää ihan yhtä pahasta kuin nuorempana. Ainoa liikenneväline, joka ei ole koskaan aiheuttanut ongelmia, on polkupyörä. Noita akurannekkeita voisi kokeilla, kun eivät ole edes tuon kalliimmat. Pillereistä menee pää sekaisin.

  Osaatko sanoa kokemuksesta, auttavatko rannekkeet, jos ne saa ranteisiin vasta sitten, kun pahoinvointi on jo alkanut vai pitääkö niitä käyttää aina ennaltaehkäisevästi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auttavat silloinkin, mutta ehkä eivät aivan yhtä hyvin. Olen esim. autossa laittanut kesken matkan ja oli suht hyvä olo.

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)