lauantai 19. tammikuuta 2013

Herkullinen

Suomen kielen sanat ovat hupaisia. Pitkään suosikkini on ollut 'lämpimämpi', sitä pyöritellessä kielellä tulee varsin mukava olo. Ihan koko olemukseen. Äsken aloin pyöritellä sanaa 'herkullinen' ja sepä onkin herkullinen.

Syötävä ja juotava voi olla herkullista, mutta myös sattuminen on herkullista. Kun lyöt varpaasi oikein mojovasti pöydänkulmaan, niin se tuntuu varsin herkulliselta, eikö vain?

Monet asiat ovat herkullisia. Niitä pohdiskellessa voi kuunnella vaikka herkullista musiikkia.


2 kommenttia:

 1. Suomen kieli on todella hauska, juuri tuo lämpimämpi ja sitten kokemattomampi ovat sellaisia sanoja joiden sanomisesta tulee mieleen tilanne jossa puhuja laskee rappusia perseellään ja leuat hakkaavat yhteen. Hitto, yritin muistella että mikä olisi oikein pitkä sana täynnä konsonantteja mutta ei tule mieleen. No, onomatopoettinen mutta ei sekään ole tarpeeksi pitkä. Jos sinä tai joku lukijoista keksii niin olisin kiitollinen tiedosta. Ihan vaan sen takia että voisin ihmisiä ärsyttääkseni hokea sitä erilaisin äänenpainoin ja kertoa laskevani peppumäkeä kirkon rappusilla....


  Ah, Moulin Rouge...siinä on sitä jotakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule kyllä mieleen konsonanttipitoisia sanoja. Amerikkalaisystävämme sanoivat, että suomen kieli kuulostaa kauniilta, kuin laulaisimme koko ajan :)

   MR on ihana. (Varsinkin Ewan.)

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)