tiistai 6. marraskuuta 2012

Makuasioita

Makuasiat ovat hankalia. Usein ihmisten väliset riidat perustuvat pitkälti juuri eriäviin makuihin. Joskus saattaa jopa loukata toista kommentoimalla 'väärin'. Varsinkin nettimaailmassa on helppoa ymmärtää väärin toisen sanomiset, sillä (muistaakseni) jopa 83% ihmisten välisestä viestinnästä perustuu muuhun kuin puheeseen/tekstiin.

Onnistuin tänään kommentoimaan eräälle ihmiselle hänen ihastellessaan uusia saappaitaan, että ne ovat rumat. Minun mielestäni siis. Tosin sama ihminen rakastaa Guessin laukkuja, jotka ovat minusta niin rumia, että minulle saisi maksaa aika kovan hinnan, jotta moista suostuisin käyttämään. En siis ole ihan hirveän huolissani nyt tästä loukkauksesta (ikävä kyllä?).

No joka tapauksessa makuja on monia, yksi tykkää tyttärestä ja toinen äidistä :P

Tästä tulikin jotenkin mieleeni se, kun miehen töipaikalla oli hollantilainen vieras ja lounaan jälkiruokana oli salmiakkijäätelöä. Vieras oli ihastunut ikihyviksi ja manaili, ettei kotimaassa ymmärretty moisen herkun päälle :) Sen sijaan amerikkalaiset ystävämme eivät oikein ymmärtäneet salmiakkia, vaan kommentoivat kohteliaasti 'mielenkiintoista' :D

Lopuksi vielä meikäläisen musiikkimausta sen verran, etten juuri kuuntele kotimaista (ellei se ole hevimpää kamaa) ja rakastan kitarasooloja. Myös hyvät rumpusoolot on pop. Allaolevassa yksi parhaita Brian Mayn kitarasooloja (BM on mulle samalla jaetulla ykkössijalla Princen kanssa).
10 kommenttia:

 1. Makuasiat ovat kieltämättä hankalia, ihan joka kantilta katsottuna. Usein ihmiset ovat aika jyrkkiä, tai paremminkin jääräpäisiä mielipiteidensä kanssa. Eivät voi ymmärtää mitä toinen esim. näkee jossain "hirveässä" vaatteessa tai kuuntelee ihan "paskaa" musiikkia.
  Maailman ykkösrumpaleista kautta aikain, kirkkaimpiin tähtiin kuuluu Jon Bonham.
  Mielttömiä sooloja, tosin aika pöllyssäkin välillä mutta mitä sitten.
  Video erittäin hyvä - Queen on aina laatukamaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Phil Collins on kans hyvä rumpali :) Ja ihmiset on.. :P

   Poista
 2. Blogilistalla on uusissa blogeissa sellainen kuin KERTOMUS.FI, käys vilkaiseen..

  VastaaPoista
 3. Netissä toisen tekstiä luetaan kuin piru raamattua. Tarkoitan, että etsitään ja kaivetaan toisen kommentista tai tekstistä väkisin jotain sellaista, että siitä on mahdollista loukkaantua verisesti. Vaikka kommentoija ei olisi edes tarkoittanut asiaa siten. Toisaalta joskus menee yleiseksi hymistelyksi: ei uskalla sanoa sitä, mitä haluaisi, kun pelkää loukkaavansa toista. Kun oikeasti ihmisten eri mielipiteethän on rikkaus ja arvokas asia! Ja eriävän mielipiteen esittämisestä ("onpas rumat kengät") soisi parhaimmillaan kehittyvän rakentavaa keskustelua, minkälaisista kengistä sitä itse pitää. Tai miksi on rumat jne... ihan hyvässä hengessä.

  VastaaPoista
 4. Ihmisten välinen viestintä on tosi mielenkiintoinen asia. Jopa puhelimessa äänensävystä voi päätellä paljon, ja viestiä omalla äänenpainollaan asian ihan pieleenkin.

  Sitten toisaalta kasvokkain puhuttaessa suurin osa (kuten kirjoitit) viestinnästä on muuta kuin puhetta. Tämän kun vielä aina muistaisi!

  VastaaPoista
 5. Mielipiteiden lisäksi esim sarkasmi on vaarallinen laji ilman ääntä ja eleitä. Siinä voi herkästi loukata muita ihan ajattelemattomuuttaan. Makuasioista möksähtäminen on sen sijaan vähintään hassua. Jos sinä tykkäät salmiakista ja minä suklaasta niin pitäisikö minun aina suuttua kun sanot että salmiakki olis mieluisampaa?

  VastaaPoista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)