torstai 31. lokakuuta 2019

Kävipä munkki

Meillä on nimittäin töissä jälleen jokasyksyinen tietyn ikäisiä nuoria miehiä koskeva valtakunnallinen liikekannallepano. Sieltä saa loppupäivästä hakea munkkeja ja sämpylöitä, joten ensimmäisen kerran ikinä kävin tänään lokkeilemassa. Olikin hyvät munkkikahvit hetki sitten.

Olen taas ollut aika väsynyt ja siksikin on bloggaaminen jäänyt vähemmälle. Kotiin päästessä olen lähinnä istunut sohvalla kissan ja neuleen kera katsomassa Netflixiä. Mukavasti on illat kuluneet niinkin ja jotain olen saanut tehtyäkin. Yksi huivi valmistui (uudelleen.. eli purkasin keväällä valmistuneen ja neuloin uudestaan samalla ohjeella, nyt onnistui paremmin) ja lisäksi sain viime sunnuntain ja eilisen välisenä aikana tehtyä tämän kaverin serkun pienelle pojalle.

Vain kaulahuivi puuttuu
Keskimmäinen kävi kutsunnoissa viime viikolla ja teki eilen anomuksen ilmavoimiin. Tyttöystävä on hakenut sinne myös, toivottavasti pääsevät yhtäaikaa. Se olisi aika hauskaa.

Esikoinen täyttää lauantaina 21v (miten se on mahdollista, kun mä olen vielä näin nuori?) ja tulee 'kotiin' sununtaina syömään ja kakutettavaksi.

Nuorimmainen on ollut muuten terveenä, mutta oli tiistaina poissa koulusta vastan vuoksi. Sekä minulla että miehellä oli vatsat jotenkin oudot viikonloppuna ja alkuviikosta, mutta se meni ohi.

Hulannutkin olen, se on kivaa. Mielestäni kyljet eivät tuleet pahasti kipeiksi siitä, ehkä vähän tuntui.

Kävin työterveydessä ultrauttamassa kilpirauhasta. Viime vuonnahan ultraava lääkäri sanoi, että ei siellä kannata joka vuosi ravata.. Nyt sama lääkäri sanoi, että eipä ihme jos on vähän ahdistanut, kun vasen puoli kilpparista on kasvanut noin sentin viime vuodesta. Tiistaina pitäisi lähettävän lääkärin soittaa, katsotaan sitten miten homma etenee. Verikokeetkin on jo otettu, mutta enpä tiedä. Ne on mulla olleet aina ihan normaalit tjsp. eli en ole saanut tyroksiinilääkitystä. Öisin hikoan kuin pistetty sika ja kaikki on turvoksissa. Mummotautia varmaan vaan.

Töissä on kaikenlaista 'hauskaa' meneillään. Äsken selvisi esimerkiksi, että kun syysloman aikaan on päivitetty koneita, niin nyt niissä on erään toisen saman viraston osion kotisivu meidän oman kotisivun asemesta. Että miten meni ICT noin niinkuin omasta mielestä?

Onneksi huomenna on eka vapaa perjantai, kun ei tarvitse lähteä mihinkään. Istun koko päivän sohvalla töllön ääressä kissan kanssa. Nih.


9 kommenttia:

 1. Sun perjantain kuulostaa paljolti mun perjantailta :) paitsi kissan tilalla on kaksi koiraa...
  Mistä se kilpirauhasen suureneminen kielii? Tai johtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitähän ei tiedetä, miksi se suurenee. Joillain se vain alkaa kasvaa, mutta yleensä siihen liittyy sitten kilpparin liikatoiminta. Mullahan on suurin osa niistä oireista (paitsi laihtuminen), mutta kun ei näy veriarvoissa niin lääkitystä ei aloiteta. Toiset taas sanoo, että kilpirauhanen reagoi sisäilmaan, kun se on ns. elimistön myrkkysuodatin.

   Poista
  2. Tuolla vielä lisää:
   https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00678

   Poista
  3. Ja siis piti sanomani, että mulla on siis niitä vajaatoiminnan oireita myöskin jonkin verran.

   Poista
  4. Sisäilmajuttu kuulostaa loogiselta.

   Poista
 2. Toivottavasti on ollut rento perjantai ♥

  Työkuviot kuulostaa kurjilta ja kilppari samoin. Mulla on kans se käsitys, että kilpirauhasongelmat voi olla seurausta sisäilmajutuista. Mulla vajaatoiminta, toivottavasti sun jutut selviää.

  Ja tuo kissakaveri on aivan hurmaava, mikä hänen nimensä on, vai saako lahjansaaja itse nimetä sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut, kiitos :) Ystävä tuli käymään ja katsoimme kaikki neljä tunnin mittaista osaa North & South-sarjasta herkkujen kera :)

   Mä olen jokseenkin kypsä työhöni tällä hetkellä. En oikein tiedä, mitä tekisin. Vähän houkuttaisi aloittaa jotkut opinnot, mutta mitkä. Arvon tällä hetkellä suomen kielen po:n ja yhteisöpedagogin opintojen välillä.

   Itse asiassa se on nalle, saaja saa itse nimetä. Minä kutsun sitä Otsoksi toistaiseksi :)

   Poista
  2. Auts, mä näen näemmä kissoja joka puolella!

   Jotenkin tuttu tunne tuo kypsyminen. Eikö sua pelota uusi ja tuntematon? Ja toinen kysymys: mitä sä oikeesti haluaisit isona tehdä?!?

   Poista
  3. Pelottaa ja en tiedä. Mä olen aina halunnut olla kirjastontäti.

   Periaatteessa teen jo nyt tuota yhteisöpedaa jatkuvasti töissä, todistus toisi sen näkyväksi.

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)