torstai 24. tammikuuta 2019

Vanhoja tuttuja ja uusia myös

Eilisaamun jännitysnäytelmä

Tänään olen tavannut tai kokenut vanhoja tuttuja, miten sen nyt ottaa.

Pienimmän piti lähteä kouluun kahdeksaksi ja olin haaveillut kömpiväni takaisin sänkyyn hetkeksi, mutta vanha tuttavamme korvatulehdus oli iskeytynyt pienemmän korvaan. Pikaisen suihkun yms jälkeen lähdimme kävellen omalle terveysasemallemme, jonka ovessa olikin lappu koskien päivystystä. Menimme sisälle varmistamaan asiaa luukulta eli päivystys on tämän kuun loppuun asti naapurikylän terveysasemalla, jonne menisi bussi ihan kohta.

Laskin pikaisesti päässä, että bussi+ odottelu jne kestäisi ainakin vähintään kaksi tuntia ja töihinkin piti ehtiä, joten soitin Itäkeskukseen lääkäriasemalle ja sainkin ajan klo 9:ksi. Olimme paikalla viittä vaille ja viittä yli ulkona, meikä hiukan köyhempänä.
Aamukahvit mini-ruunen kera

Tutkimuksen tulos oli molemminpuolinen korvatulehdus ja alkava keuhkoputken tulehdus, viikon liikuntakielto antilooppikuurin vuoksi. Odottelimme sitten apteekin aukeamista ja pienin sai aamiaista ja minä mini-Runebergin, joka oli juuri sopivan kokoinen.  Apteekin jälkeen minä lähdin töihin ja toinen kotiin.

Vanhoja tuttuja kävi myös töissä. Ihmettelin erään mieshenkilön tuttuutta ja hänen sitten lainatessaan tajusin, että hän oli ollut kanta-asiakas ensimmäisessä varsinaisessa työpaikassani. Sanoinkin sen hänelle ja hänkin ilahtui muistaessaan minut.

Ystävän eiliset synttärikahvit
Toinen tuttu oli eräs nainen, joka vähän tämän jälkeen kysyi olenko ollut Itiksessa aiemmn ja kun myönsin, hän sanoi olleensa meillä Kallion remontin aikaan töissä. Tämä oli sikäli hassumpi sattumus, että olin silloinneulonut hänen tyttärelleen lapaset ja alkuviikosta valvoessani yöllä mietin, missä lapaset ovat :) Kerroin tästä hänelle ja kuulemma lapaset ovat edelleen tallessa. Jokin etiäinen se oli varmasti.

Äsken kirjasin erään uuden asiakkaan tietoja ylös ja osoite oli meidän nurkilla, josta johduimme sitten juttelemaan oman kylän asioista. Sekin oli hauskaa.

Ihan mukava työviikko ollut muutenkin. Maanantaina olimme yhtä hysteerisiä kuin yleensä perjantaina, huomenna on pitkän pitkä kokous ja siellä onkin ihan mielenkiintoisia asioita myös. Eilen kävin työ-ystävän kanssa kahvilla, sillä hänellä tuli seuraava numero ikään lisää ja aikaisemmin tällä viikolla pienin leipoi suklaakeksejä aikansa kuluksi.

Pienimmän keksit. Arvatkaas, mitä on uunissa nyt?

16 kommenttia:

 1. Harmi - tai ehkä sittenkin onni - kun meillä ei ole ketään kun ihan vaan omaksi ilokseen ja aikansa kuluksi leipoisi :)
  Pannaria tehtiin koeluonteisesti vanilja-soijajuomasta tässä yhtenä iltana ja kyllpä muuten tulikin hyvää. Vähän vähemmän sokeria kun normaalisti ja vanilliinisokeri pois, muuten sillä meidän perusohjeella tehtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla kokeilusta :)

   Asioilla on puolensa :)

   Poista
 2. Voi sympatiat korvatulehduspotilaalle. Muistan niin hyvin, miten kurjia ne olivat.

  Mun täytyy varmaan tehdä Runebergejä, kun nyt tulit asiasta muistuttaneeksi. :-D Kerran olen aiemmin tehnyt ja koska en kostuttanut niitä, millä ne nyt kostutetaankaan, niin nehän olivat jopa hyviä. Suomessa en koskaan tykännyt niistä juuri siitä kostutuksesta johtuen. Täällä niitä nyt ei muutenkaan löydy eli senkin takia on oltava omatoiminen, jos mielii torttuja saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla itselläni on ollut elämäni ainoa korvatulehdus, kun esikoinen oli vähän päälle vuoden ja aloitti pk:ssa. Ymmärrän kyllä, miksi lapset itkevät sitä särkyä, se ei unohdu.

   Itse tehdyt onkin parhaat. Jotkut kostuttaa punssilla ja jotkut rommilla, itse en käytä kumpaakaan.

   Poista
  2. AM:n entinen työkaveri tekee Runebergin torttuja lenkkimakkarasta kiuaspannulla. Sopivan kokoinen pätkä lenkkimakkaraa, keskelle vähän ketsuppia ja sen ympärille sinappirengas.. :)
   Tapansa kullakin

   Poista
  3. Makkara-Runebergien ohje löytyy mm.
   https://www.hk.fi/lihakoulu/lihakoulun-blogi/runebergin-sininen/

   Poista
  4. Juu, niiden ohje on myös Karpin keittokirjassa :D

   Poista
 3. Hmm, joku piirakka? Omenoista? Mustikoista?
  Paranemisia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hee, ei kyllä on suklaakeksit taas uunissa :D

   Kiitos :)

   Poista
  2. Hei mä just tajusin et tossa ekassa kuvassa näkyy mun ja esikoisen entinen asuintalo!

   Poista
 4. Voi miten pieni ruunari isolla lautasella!
  Mie oon ollu korvatulehduskierteessä aikuisikään asti, korvat on monta kertaa puhkaistukin ja muistan niin hyvin sen tuskan. Ja sen, miten äiti sitä vähätteli. Ei meillä saanu olla tuskainen. Hyvä että nykyisin saa apua nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli just sopivan kokoinen ruunari :D

   Meillä on mies ollut korvasäky-potilas oikeastaan koko ikänsä. Samoin nenäverenvuototaipumus tulee sieltä kautta.

   Poista
 5. Harmi tuota sairastelua :( Meillä jyllää flunssa :(

  Herkullisen näköiset synttärikahvit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ja nyt on sentään paljon parempi tilanne, kuin viime talvena esikoisen ollessa intissä. Se oli ihan järkyttävää.

   Terrafazione-kahvilassa olimme :)

   Poista
 6. Toivottavasti antilooppikuuri puree ja potilas pääsee pomppimaan antiloopin loikkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onneli, alkaa potilas olla jo enemmän oma itsensä :)

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)