keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Blondihetki

En vaan ymmärrä.

Eilen eräs entinen työkaverini jakoi fasessa mielipidekirjoituksensa Hesarista ja kyseli, mitä mieltä ystävänsä ovat asiasta. Asia on siis lentomatkailun rajoittaminen lisämaksuilla. En viitsinyt kommentoida mitään, vaikka mieli teki.

Se, mitä en ymmärrä, on tämä keskustelunpätkä:

Niinkuin että mistä helvetistä se pakokaasunjämä/polttoainepäästö siellä pilvessä tietää, minkä maan ilmatilassa se on? Ihan aikuisten oikeasti hei, voisko joku kertoa?

Kun keskustelu on tätä tasoa, niin ei viitsi vaivautua. Sitä paitsi se lisämaksu tulee kuitenkin, koska sehän on helppo lätkäistä siihen loppusumman päälle plus nyt media muokkaa ihmisten mieliä hyvää vauhtia.

Katselin nyt iltasella kotona Euroviisukappaleita juutuupista. Mun Top3:ssa on Unkari, Norja ja Israel. Hyviä olivat myös Albania ja Tsekki. Unkarin biisissä erityisesti lämmitti se, että tavallaan he näin kunnioittavat oman maansa proge ja heavy musiikkiyhtyeitä, joita maassa on lukuisia. Ehkä raskaampi musa on joku suomalais-ugrilainen juttu?


15 kommenttia:

 1. Mä olen jotenkin nimenomaan ymmärtänyt, että lyhyet (vaikkapa kotimaan)lennot on pahimpia, koska nousussa tulee suhteessa enemmän päästöjä ... mutta enpäs olis mäkään lähtenyt tuohon ketjuun kommentoimaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No noin mäkin olen ymmärtänyt, mut tosiaan olen vissiin blondi :P

   Poista
  2. Tunnetko muuten kys. henkilön? Oli mun ensimmäisiä työkavereita Puistolassa 90-luvun alussa.

   Poista
  3. Nimi on tuttu mutta en ole työskennellyt hänen kanssaan!

   Poista
  4. Jep, aika mustavalkoinen ihminen. Siihen on syynsä, miksi en oikein tule toimeen kauriiden kanssa :)

   Poista
 2. Lentomatkailusta en tiedä mitään, mutta elitistiseltä kuulostaa se, että on mökki Lapissa, jolla ei muuten käy, mutta kerran vuodessa on PAKKO käydä huoltamassa. Lentokoneella. Voi sentään mikä ongelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Kiinteistönvälittäjä varmaan auttaisi mielellään.

   Poista
 3. Ne junamatkat...kun tilaa tarpeeksi ajoissa niin pääsee halvalla-katselin Sallaan täältä junia ja meno maksoi 87 ekee mutta kun siirsi sen matkan varauksen 3 kk-n päähän niin pääsi 34 ekellä eli ei paha.. . Tallinnaan varasin taas reissun sain paluujunaan piletin 13,30 meno onnibussilla 7,70, ei hinnat päätä huimaa jos osaa käyttää päätä=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja lisäksi on kaikenlaisia tarjouksia. Ystäväni on menossa Tornioon vanhepiensa luokse käymään ja sai juuri liput 48€ meno-paluu.

   Poista
 4. Mä ole onnistunut välttymän jopa Suomen edustusbiisin kuulemiselta. Mä en voi sietää Saara Aaltoa plus että sitä biisiä ei soiteta Radio Rockilla :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävin ihan tarkoituksella sen kuuntelemassa, vaikka en Saarasta tykkää enkä usko että Suomi pärjää sen paremmin nyt kuin ennenkään.

   Poista
  2. Niin, kun kerran on voitettu niin paremmin ei voi mennä=)

   Poista
  3. Ikävä kyllä se Saaran 'pakkovoittaa'-fiilis tulee läpi liikaa.

   Poista
 5. Ihan turha viherpestä omia valintojaan noilla 'faktoilla'. Suomi on pitkä maa ja sitä faktaa ei ihan heti kumota. Kiinteistövälittäjä varmaankin hoitaa tuonkin 'ongelman'.

  Saara Aalto on äärimmäisen epäkiinnostava koska yrittää koko ajan niin hemmetisti olla kiinnostava. Ihan sama, en äänestä euroviisuissa enkä katso.

  VastaaPoista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)