perjantai 26. tammikuuta 2018

Korso

Olen selkä. Eli siis takaisin, hyvin meni reissu.

Matkalta jäi pari ihmetyksenaihetta ja mietinkin, ovatko nämä vantaalaisia erikoisuuksia.

1. Bussissa seuraavalla pysäkillä jäävä henkilö painaa pysäytysnappia heti, kun renkaat kääntyvät pois edelliseltä pysäkiltä. Tällaiseen en ole törmännyt vielä missään, ex-helsinkiläisenä olen tottunut painamaan pysäytysnappia vasta, kun pysäkkini on näkyvissä. Samoin käyttäytyivät aiemmin mummot Porvoonbusseissa.

2. Olen aiemmin (virheellisesti) luullut, että vain naisten kassit (=käsilaukut, reput, yms.) tarvitsevat oman penkin. Näköjään Vantaalla myös miesten kantamukset ovat niin arvokkaita, ettei niitä voi edes ruuhkabussissa kuljettaa omassa sylissä/lattialla.

Jep. Siinäpä ne kiihkeimmät.

Ystävää oli kiva nähdä ja hän oli suht positiivisella mielellä.
6 kommenttia:

 1. Huomasin tuon saman napinpainoinnon täällä maalla viimeksi julkisilla matkustaessani. Ei sillai heti edellisen pysäkin jälkeen saa painaa - kohta vasta!

  Sä osasit kotiin <3

  VastaaPoista
 2. Niin, ja kiitos korvamadon voimistamisesta, ystävä on muuttamassa Järvenpäähän ja monta päivää on soinut päässä "Korso, Kerava ja Järvenpää..."

  VastaaPoista
 3. Kyllä meilläkin painetaan pysäytysnappia heti kun bussi lähtee pysäkiltä. Hyvä ettei jo siinä vaiheessa kun bussin takaovi menee kiinni - viimeinen pois lähtijä saa kassinsa tai takin helman just ja just oven välistä pois. Ettei vaan bussi (dösä) mee pysäkin ohi.

  VastaaPoista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)