lauantai 1. heinäkuuta 2017

Reviiritaistelua

Olen ihmetellyt pari päivää yhtä sepelkyyhkystä (=tappajakyyhky) touhuilemassa naapurin pihalla, tuossa meidän pyykkinarujen lähellä. Eilen tajusin, että se perkele yrittää tehdä pesää naapurin luumupuuhun. Yhdet harakatkin kävivät jo sitä valistamassa paikan huonoudesta. Naapurit ovat mökillään Huitsinnevadassa, joten häätö jäi meille.

Eilen mies kävi huiskaisemassa pesäntekeleen maahan kepillä ja kasteli pulun vesisuihkulla. Onneton pulu yritti uudelleen, joten mies kasteli sen vielä pariin kertaan vesisuihkulla. Tänä aamuna pulu oli taas risujen kanssa hommissa, mutta lähti heti kun mies meni kuistin ovesta ulos, ei tarvittu vesisuihkua.

Nyt saunan jälkeen vilvoitellessani kuistilla kyyhkypari istui kastuneen näköisenä sähkölangalla tien toisella puolen miettimässä uuden pesäpuun paikkaa. Menköövät toisen naapurin takana olevaan metsikköön, sinne saattavat mahtua.

Muuten ehdotamme yhdelle naapurille (majuri), että hoitaa tämänkin pariskunnan vaimennetulla ilmapistoolillaan. Tällä tiellä ei paljon tappajakyyhkyjä asustele.

Loppuun yllättävän hyvä pätkä, jonka keskimmäinen kehotti katsomaan. Kuulemma Tuskassa oli ollut varsin hauskaa eilen :)


2 kommenttia:

  1. ? Mitä sepelkyyhky tappaa? Paitsi unet, kun huhuilee ikkunan takana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin niin eli ne tappavat ihmiset unenpuutteeseen :)

      Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)