maanantai 27. helmikuuta 2017

Arki iskee

Takaisin kotona ja töissä.

Matka meni oikein hyvin. Sää suosi perjantaina ja tuntui oikein keväiseltä, vaikka kanaalin pinnalla lokit käppäilivät jäällä.

Göteborgin keskustan kanaali

Nautimme auringonpaisteesta käveleskelemällä pitkin Göteborgin keskustaa ja katselemalla ihmisiä ja nauttimalla lounasta pienessä kuppilassa. Ystävä oli jo valmiiksi puhunut levykaupasta, jonne halusi tehdä etsintäretken ja siellä aikaa kuluikin. Ostin ajankulukseni kaksi ruotsinkielistä pokkaria. Päästyämme vihdoin ulos levykaupasta raahasin ystävän puolestaan ScienceFiction-kirjakauppaan, josta ostin neljä kirjaa ja joitain pieniä tuliaisia.

Saalis
Vanha tuttu


Veimme ostokset hotellille ja etsimme kivan ruokapaikan, joka löytyikin ihan naapurista. Oikein herkullista italialaista, mutta ikävä kyllä hiukan liikaa suolaa oli kokilta lipsahtanut. Syötyä tuli silti, koska se oli niin hyvää ettei voinut olla syömättä.

Lauantai-aamuna aurinko jatkoi paistamista. Lähdimme tutustumaan viereiseen rakennukseen eli Göteborgin pääkirjastoon. Todella kaunis, valoisa ja avara tila.

Karin Boye vahti kirjaston edustalla kulkijoita

Valoisa ja rauhallinen lukupaikka (Mareetan ottama kuva)


Kattoikkunoista tulvi valoa lehtialueelle

Näkymä henkilökunnan tilojen läpi ulos

Aarteita

Jatkoimme kirjastolta matkaa takaisin keskustaan, jossa teimme muutamia löytöjä. Sitten menimme takaisin hotellille ruokakaupan kautta ja ostimme lounassalaatit mukaan. Päästyämme hotelliin ja syödessämme alkoikin sitten sataa. Rentouduimme pari tuntia ihan rauhassa huoneessa ennen teatteria. Teatteri oli myös aivan lähellä, meni viisi minuuttia kun sinne räntäsateessa kiiruhdimme. Kappale oli mielenkiintoinen, sen oli käsikirjoittanut ja ohjannut Aleksandra Pascalidou, joka myös esitti yhtä pääosista.

Tapasimme Aleksandran sunnuntaiaamuna hotellissa aamupalalla ja meillä oli oikein mukava jutteluhetki hänen ja hänen anoppinsa kanssa. Selviydyin mielestäni ihan hyvin ruotsiksi, vaikka pari kertaa ystävä joutuikin auttamaan kun sana hukkui. Aleksandra oli haltioissaan Anelmista ja sanoi, että jos haluan alkaa myymään sukkia Ruotsissa niin hänellä on Tukholmassa tuttu, jonka liikkeeseen saisin niitä myyntiin :P

Ystäväni Mareetta, Aleksandra ja minä


Oli kiva reissu, mutta on ihanaa olla kotona taas. Lisäksi huomaan, kuinka paljon helpompaa on matkustaa oman perheen kera :P7 kommenttia:

 1. Voi kun hienon kuuloista ja näköistä!
  Just luin Mari Jungstedtin kirjan, missä oli Karin Boyen runoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Göteborg oli oikein kiva kaupunki, ei niin kiireisen ja ahdistuneen tuntuinen kuin Tukholma. Voisin mennä uudelleen vaikka kesällä :)

   Poista
 2. Ihanaa, että sulla oli hieno reissu! Ja ei suotta UnelmaAnelmia kehuttu ;-)

  Siitä olen kyllä kateudesta vihreä, että puhuit ruotsia ja selvisit. Hyvä sinä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse olla vihreä, kyllä olin aika ihmeissäni itsekin :)

   Poista
  2. Piti vielä mainita siitä, että kirjoittaessaan omistuskirjoitusta kirjaan Aleksandra tarkistaessaan, miten mun nimi kirjoitetaan, sanoi: "Susanna.. eräs hyvä ystäväni on suomalaissyntyinen Susanna.. Susanna Alakoski, ehkä tiedätkin hänet?" Olin tosi yllättynyt ja kerroin, että pidän kovasti Alakosken kirjoista :)

   Poista
  3. Ihanaa! Oliko tapaaminen sattumaa vai sovittu?!?

   Poista
  4. Mareetta oli sopinut tapaamisen, mutta erinäisistä syistä johtuen vasta su-aamuna onnistui :D

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)