sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Viikonlopun vikinät

Alkaa olla se aika ennen joulua, jota ehkä inhoan eniten. Joka ilta on jotain jouluun liittyvää menoa ja jouluna olet niin poikki, että alat itkeä silkkaa väsymystä lanttulaatikon ääressä. Nyt on tosin ihan itseaiheutettu väsymys, sillä eilen oli pakollinen joulunaluskauppakäynti ja tänään kävimme katsomassa Rogue One-elokuvan.

Eilen kaupassa (ei onneksi tukussa vaan Liiterissä) oli oikein joulumieli ylimmillään. Mies oli kassajonossa seuraavana, niin lähellä (ei edes jonossa) ollut mummeli kiilasi oikein kunnolla, hyvä ettei tarvinnut ostoksia kaivaa lattialta sen törmäyksen jälkeen. Mies toivotti rouvalle hyvää joulua ja kassatyttöä nauratti. Loppuilta menikin toipuessa ja katsoimme pienimmän kanssa ensimmäisen jakson 12:nnen tohtorin seikkaluista. Ei ollenkaan huono ollut se.

Tänään tosiaan kävimme katsomassa uuden osan Tähtien sota-epookista ja se oli oikein hyvä. Paikkasi varsinaisen saagan aukkoja ja toimi hyvin itsenäisenäkin osana. Henkilöt olivat hyvät ja lisäksi siinä oli monta varsinaisen saagan henkilöhahmoa jollain tavoin mukana.

Nyt olen oikeasti aika hyytynyt. Huomenna pitäisi töiden jälkeen käydä hoitamassa kummipoikien joululahjat ja sitten menen katsomaan työ-ystävän kanssa No man's land-teatteritaltionnin, jossa on pääosissa Sir'it Ian ja Patrick.

Tästä tulikin mieleeni, että ehkä taas jouluna pidämme Taru-maratonin :P8 kommenttia:

 1. Joulua edeltävä aika on kiirettä monilla ja jaksamista se kyllä vaatii että saa kaiken sille mallille kuin haluaa, minullahan nämä jouluvalmistelut on sitä kun pohdin että laittaisiko pöydälle liinan vai ei :)

  Taruhan on taas pyörinyt tv:ssäkin, ties monettako kertaa mutta tällä kertaa hyvä kun tulee ylen kanavalta joten mainokset eivät ole häiriöksi.
  Mahdollisimman kevyitä polkuja sulle toivotan ja paukkuja ens viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä se tästä kunhan selviytyy torstai-iltaan asti. Eipä meilläkään kovin paljon nähdä joulun eteen vaivaa.

   Poista
 2. Voi koitahan jaksaa <3

  Meillä esikoinen kävi kattomassa Star Warsin ja tykkäsi kovasti! MÄ en nähnyt kumpaakaan...

  VastaaPoista
 3. Mä en tiedä voiko tätä julkaista, mutta jos tää edes sua piristäisi :D
  Mä olin tässä taannoin menossa töihin ja kävin "pikaisesti" marketista hakemassa evästä. Poikkesin pikaisesti myös kempsuosastolla etsimässä tiettyä asiaa ja kun tuo näkö jo vaatii vähän kauempaa katsomista, niin olin vähän tiellä, ts. keskellä risteävää käytävää. Takaani tuli mua vähän vanhempi äitihenkilö n. 25-30 v tyttärensä (kai) kanssa, kärryjen kera. Eivät pyytäneet tilaa; "anteeksi, väistäisitkö", "anteeksi, me mentäisiin tästä" tai ihan vaan "anteeksi" vaan ystävällisesti tuuppasivat niillä kärryillä mua takapuoleen. Mulla napsahti varmaan verisuoni tai joku päässä ja tokaisin reippaalla äänellä heidän peräänsä: "Juu tiedän, mulla on iso ahteri, mutta ei sinne silti tarvi ostoskärryä työntää!"
  Molemmilla vauhti kiihtyi samaa tahtia kuin naaman väri vaihtui.
  Mutta otti NIIN päähän: onko ihan pakko ihmisten tökkiä kärryillä toisia, kun voi yhtä hyvin nätisti pyytää tietä. Tai kassajonossa sama juttu: ostoskärry on työnnettävä edessä seisovan takamukseen kiinni, jotta jono liikkuu nopeammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä! Hienosti kommentoit, musta on myös todella ärsyttävää kun tökitään kärryillä esmes kassajonossa.

   Poista
 4. Muinoin kun olin kassalla töissä, jouduin puuttumaan tilanteeseen, jossa asiakas hakkasi kassajonossa toista ostoskärryillä. Siis tuuppaasi ne useampaan kertaan toista päin tarkoituksella ja lujaa. Pelkäsin, että kohta sattuu pahasti. Kyllä se sitten lopetti, kun puutuin asiaan, että "nyt oikeesti", mutta kaikkea viitsii aikuiset ihmiset puuhastella kassajonossa.

  Mä en ole tehnyt tänä vuonna joulun eteen mitään muuta kuin käynyt viime pe hevijoulukonsertissa. En jaksa edes yrittää. Tässä kohtaa voi kai sanoa, että onneks ei ole lapsia, jotka traumatisoituis, kun äiti ei jaksais edes yrittää laittaa minkäänlaista joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aikuiset on mahdottomia kyllä välillä.

   En mäkään paljon tee. Tunnen ns. jouluihmisiä..

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)