tiistai 17. toukokuuta 2016

Nyt kyllä sanon rumasti

Oli oikein mukava päivä. Kävin hammaslääkärissä, joka totesi että katsotaan hammasta uudestaan ensi viikolla kunhan olen ottanut Sirdaludeja enemmän (..jooh..) ja nyt illalla kävin katsomassa Shakespeare Live-esityksen Kinopalatsissa ystäväni kanssa. Se oli oikein mukava ja siinä oli kaikki nimekkäät ja vähemmän nimekkäät englantilaistähdet.

Mutta sitten. Tulin kotiin ja avasin päivän postin, mm. Porvoon srk lähestyi perikuntaa kirjeellä. Hermo meni aika totaalisesti. Nyt vittu oikeesti?

Kirjeessä oli toki lasku ja sen lisäksi siinä pyydettiin sukuselvitystä äidin sukuhaudasta. Tämä pitää esittää virkatodistuksin suoraan alenevassa polvessa ensimmäisestä vainajasta (äidin isä). Yllättäen ne fakin virkatodistukset saa HEILTÄ itseltään. Voi Jeesuksen perse sanon. Pitäkööt tunkkinsa, vittu.

Mä.en.jaksa.

En oikeasti jaksa.

Mun mielestä ihan törkeätä a)rahastusta , b) kiusantekoa.

Hoitakoon veli.

Tuli niiin paha mieli :(


10 kommenttia:

 1. :(

  ei tommosta tosiaan jaksais kun suruaika

  VastaaPoista
 2. Niinkuin tiedät, mulla kanssa on noiden virkatodistusten kanssa hermo tiukalla. Meille tuli maistraatista langon sukuselvitys, mutta siinä EI ole miehestä mitään, vaikka mies on perillinen. Kirkkoherranvirastosta ei olla saatu yhtään mitään paperia. Enkä mä tajua, miten se maistraatin paperin tuleminenkin kesti toista viikkoa postitse, vaikka se tuli lopulta ihan Lahdesta! Miksi sitä ei voinut hakea vaan piti postitse tilata.
  Miksi nää pitää olla näin hankalia?! Luulis, että voisi rakentaa jonkun sähköisen keskusrekisterin, josta sitt vaan printtailtais tarvittavia dokumentteja sen sijaan että vainajan omaisia pompotetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä me ollaan ihmetelty, että oikeasti kattavaa keskusrekisteriä ei saada aikaiseksi vaikka sitä on jo vuosia tehty. Kuitenkin laskut kyllä tulevat perille kummasti?

   Poista
 3. Onhan se rekisteri olemassa - väesterekisterikeskus. Mutta ongelma on siinä, että seurakunnat eivät ole saaneet aikaiseksi tietojärjestelmiä, joilla pääsisivät tietoja hakemaan. Yhteistyöllä selviäisi nuo virkatodistusten monet haut paljon helpommalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, miksi eivät? Mikä mättää?

   Poista
  2. Sanoisin, että yhteistyön halukkutta ei ole, sitä yritettiin aikoinaan 90-luvulla, olin mukana projektissa. Mutta seurakunnat pitävät rahoistaan kiinni. Niillähän olisi kyllä rahaa, kiinteistöissä jne.

   Monelle yksityiselle toimijallehan väestörekisterikeskus myy tietoja.

   Poista
  3. Näinpä, se käsitys mullakin on. Muistelen kuulleeni tuosta hankkeesta silloin kauan sitten.

   Poista
 4. Ei ristus ja se jeesuksen perse!

  <3 <3 <3

  VastaaPoista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)