tiistai 1. maaliskuuta 2016

Postiärsy

Kylläpä jotenkin nyt kasautuu näitä ärsyjä, mutta siis mies soitteli mulle töihin, että oli tullut Postin ilmoituslappu. Minulle oli tullut pikakirje, jonka saisi hakea postikaupasta ja mies lupasi tulla vastaan metrolle.

Ajelimme sitten postikauppaan (ensin tietysti haimme sen onnettoman lapun kotoa, jonne se oli unohtunut) ja jonotimme muiden paketinhakijoiden kanssa. Ojensin lappusen kassapojalle, joka sanoo ettei pikakirjettä löydy mutta tarkistaa vielä.. No ei löydy vieläkään, koska poika huomauttaa, että se on noudettavissa HUOMENNA klo 11 jälkeen. (Kuten olisimme itsekin voineet lukea.)

Mutta oikeasti? Pikakirje, joka on haettava itse seuraavana päivänä? Mikä pika se on?

Ihmettelin kotimatkalla miehelle, miten ihan oikeasti joskus olin hiukan kade eräille maille, joissa posti jaettiin arkisin kahdesti ja lauantaisinkin kerran. Nykyään olisin onnellinen, jos posti ihan oikeasti joskus tulisi kuten joskus ennen (vielä 10 vuotta sitten).

Loppukevennys: Pienin rakastui hiihtämiseen. Lupasin lähteä viikonloppuna kävellen katsomaan, kun hän hiihtää..

Laiskan vaimon mies oli vinkannut tästä coverista, on oikein onnistunut.


13 kommenttia:

 1. Voin samaistua ärsytykseesi.

  Ottaa nimittäin pattiin, kun postiluukusta tipahtaa lappu, jossa lukee jotenkin niin, että olisimme tuoneet teille kirjeen mutta se oli isokokoinen eikä mahtunut postiluukusta eikä teillä ollut ketään kotona. Niinkö? Kukaan edes yrittänyt sitä tunkea postiluukusta, saati sitten soittanut ovikelloa, satuin nimittäin seisomaan ovella just kun posti tuli. Avasin oven ja huikkasin postinjakajan perään, että sulla oli mulle kirje - postinjakaja ei korvaansa lotkauttanut jatkoi vaan matkaansa!
  Kun siitä sitten postissa/Siwassa annoin palautetta, niin sain vastaukseksi, että ei ne enää edes niitä isoja kirjeitä/pikkupaketteja annakaan postinjakajien mukaan vaan ne "sinulle on tullut kirje/paketti" -laput kirjoitetaan valmiiksi jo lajittelussa ja postinkantajalle annetaan vain ne jaettavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama on käynyt meillä, ihan jopa Keltaisen kuljetuksen kanssa eli kuski ei ole edes käynyt ovella vaan kirjoittanut lappuun, että oli käyty silloin-ja-silloin, mutta ketään ei ollut kotona. Olitiin vielä järjestetty niin, että joku oli kotona nimenomaan sen paketin takia. Aargh!

   Poista
  2. Toi on jo aika vanha juttu että käytiin muttet ollut kotona-lappu. Nykyisin pelkästään se ilmoituskortti suurikokoisesta kirjeestä/paketista ja se on ihan ok. Jos selvästi sen kokoinen paketti ettei sovi postiluukusta tahi useimpiin laatikoihin on ihan fiksua ettei sitä edes yritä. Yksittäisellä postinkantajalla ei ole mitenkään pienet alueet hoideltavana, jo 10 suurikokoista kirjettä yhdellä lenkillä lisää työaikaa hulvattomasti, joka ainakin näillä huudeilla venyy jopa viiteen illalla ja se on paljon se, kun postilaisen työpäivä alkaa klo 6.

   Poista
  3. Tunnen postimiehen, enkä toivo sitä oikeastaan ammatiksi ainakaan omille, sen verran on kurja työsarka, mutta Posti itse huonontaa palvelujaan koko ajan. Siitä lähinnä oli mun mielestä nyt kyse.

   Poista
 2. Meilläkin kuopus innostui hiihtämisestä ja kävi kaverinsa kanssa ladulla (kaverin isä vei ja haki, pääsin helpolla).

  Sen sijaan luistelu on jäänyt huonojen talvien ja sairastamisen takia vissiin nyt kaksi kertaa peräkkäin väliin. Ei nää nykylapset enää opi välttämättä näitä talvilajeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyllä luisteltu, mutta latuja ei ole ollut vuosiin. Jäisellä ladulla on ikävä vasta-alkajan harjoitella. Kivahan se on, että nuo tykkäävät, itse niin kyllästyi siihen lajiin aikanaan.

   Poista
  2. Mulla on ihan hirmu traumat koululiikunnasta. Hiihto oli ihan kaikkein pahin ja luistelukin varmaan toisiks pahin ;-)

   Poista
  3. Mulla toisinpäin. Sovittiin aikoinaan miehen kans, et se opettaa pojat luistelemaan ja mä hiihtämään :)

   Poista
 3. Tuo on ihan sairaan hyvä versio! Karvat pystyyn nostattava. Ostin koko levyn syksyllä ja oon tahkonnu sitä autossa siitä lähtien.

  Mutta se, jos lähettäjä maksaa kotiinkuljetuksen, ja vastaanottaja odottaa pakettia kotona, mutta saa vain lapun että "yritimme toimittaa" (vaikkei ollut edes mukana) niin se on kyllä petos ja huijaus ja keljuus, eikä sitä lievennä se, että jakajalla on paljon kannettavaa. Tavalliset paketit, isokokoiset kirjeet ja esim. kirjakerhon kirjat on sitten asia erikseen, vaikka paketin päällä lukisikin "kannetaan kotiin", koska kotiinkannosta ei ole erikseen maksettu. Mutta jos on, niin se on tuotava kotiin.

  Todella huonoksi on palvelu mennyt, jos pikakirjeen ennakkoilmoituskin ehtii kotiin aiemmin kuin pikakirje...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tätä mieltä mäkin olen. Mun mielestä Posti ei enää toimi luotettavasti. Mies sanoikin, että ehkä jossain vaiheessa laitetaan lappu postilaatikkoon, että "postisi on saapunut postitoimistoon/asiamiespostiin, josta voit sen hakea"..

   Poista
  2. Meillä täällä tipahtelee postilaatikkoon aika ajoin jonkun ihan muun postia, jota ollaan sitten joko toimiteltu edelleen tai jätetty heijastimen kanssa postilaatikkoon jakajan mukaanotettavaksi seuraavalla kerralla, ja herra tietää, paljonko meidän postia on joutunut hukkateille. Tiedän ainakin yhden kirjeen jääneen saapumatta. Ei kenelläkään ole laillista velvollisuutta toimittaa postin väärinjakamaa lähetystä yhtään minnekään, ja inhottavalta tuntuu sekin, että mun posti on ehkä muualla avattu ja luettu - ei kaikki tule katsoneeksi siitä päältä, että onko tämä mun laatikkoon tullut kirje just mulle vai naapurin akalle. Eikä välitä, vaikka katsoisikin.
   Ainakin silloin, kun olin itse Postilla töissä, oli postilaissa kohta, joka velvoitti Postin olemaan vastuussa lähetyksistä siihen asti, kun ne vastaanottajan laatikkoon pudotetaan. Nykyisin tuntuu, ettei millään ole väliä, hommat ei hoidu ja vielä kun vähennettään porukkaakin, niin hoituu vielä huonommin.

   Poista
  3. ...mutta hinta kyllä nousee...

   Poista
  4. Juu, ihan samaa ajattelen ja samoin ollaan toimitettu posteja eteenpäin ja viety postiin, jos on ollut joku ihan outo.

   Onhan näitä.. kerran mies seurasi netissä yhtä pakettia, joka kävi ensin meidän aika lähellä sijaitsevassa lajittelupisteessä, jatkoi siitä autoon. Odotettiin, että paketti olisi ollut jo meillä, mutta se olikin lähtenyt takaisin postikeskukseen ja sieltä se meni vielä muistaakseni ainakin kertaalleen saman rundin läpi ja kotiin se saatiin vasta viikon pyörityksen jälkeen, vaikka kyseessä oli ups-kuljetus ja sen olisi pitänyt olla meillä ovella seuraavana päivänä tilauksesta. Turha varmaan sanoa, mitä mieltä mies oli asiasta :P

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)