tiistai 7. lokakuuta 2014

Hankalat kysymykset

EIlen aamulla pienin kyseli ihan hassuja. Ensimmäinen kysymys taisi olla 'Mitä maapallolla oli ennen dinosauruksia?' ja seuraava loogisesti 'Miten maapallo on syntynyt?'. Onneksi tällaisiin mukaviin kysymyksiin voin vielä vastata, että 'kysy isiltä.'

Muistan vieläkin, kuinka esikoinen 5-vuotiaana kysyi eräänä kauniina pakkasaamuna kävellessämme tarhalle, että 'Paljonko sinivalaan kieli painaa?'. Sittemmin olen löytänyt senkin vastauksen, joka on 'afrikkalaisen urosnorsun verran'.  Aika tyhjentävä vastaus vai?

Enivei, nyt menen neulomaan töllön ääreen ja juomaan teetä. Takapuoli on jäässä.

G niinkuin Grönlanti.
Loppuun vielä joku piisi..


6 kommenttia:

 1. Joskus radiomafiassa vai olikohan jo ylex se silloin, enivei, oli "kysymyspalsta" johon sai lähettää mieltä askarruttavia kysymyksiä. Jonkun yövuoron jälkeen olin miettinyt kollegan kanssa paljonko maapallo painaa kaikkineen. Sen tietysti lähetin sinne, parin viikon kuluttua siihen vastasi muistaakseni joku fysiikan professori tmv. Luku oli arvatenkin suuri, muistaakseni tuhansissa triljoonissa.

  Selvisikö jo mitä maapallolla oli ennen dinoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Triaskaudella maapallolla eli matelijoita ja sammakkoeläimiä ja vedessä eli kalaliskoja. Nisäkkäitä alkoi kehittyä nisäkäsmäisistä matelijoista kauden loppupuolella ja muutamia lentoliskojakin oli jo. (suoraan wikipediasta)

   Poista
 2. Hienoja kysymyksiä! :)
  Onneksi mulla ei ole lapsia, en luultavasti osaisi vastata mihinkään noin vaikeaan...
  Koirat kyselevät vaan, että koska mennään ulos ja syödäänkö jo. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa joskus kestää vastata hetken :)

   Poista
 3. Mä voin sieluni silmin nähdä sut selittämässä maapallon synnystä: ensin laaja (about 8h) katsaus big bang - teoriaan ja sen jälkeen neljätuntinen luentosarja evankelisluterilaisesta näkökulmasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kerroin lyhyesti alkuräjähdyksestä, ei mennyt ihan 8 tuntia. Mitä ev.lut-teoriasta? Sehän on vertauskuvallinen :D

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)