lauantai 12. huhtikuuta 2014

Naisenergiaa

Tänään kävin muutaman opiskelukaverini kanssa Tennispalatsissa katsomassa Chaplin-näyttelyn, joak oli erittäin hyvä läpileikkaus hänen urastaan. Olen ehkä joskus maininnut olevani jonkinasteinen Chaplin-fani, jo 7:llä luokalla pidin esitelmänkin herrasta luettuani hänen elämäkertansa kolmeen (+) kertaan. Minusta Chaplin on edelleen hieno mies. Niin.

Näyttelyn ja erityisesti museokaupan jälkeen kävelimme Tennarista lyhyen matkan Annankadun MaiThai-ravintolaan. En ole ennen syönyt thaimaalasita ruokaa, joten en ole ihan varma pitikö sen olla sellaista. Minusta se oli varsin suomalaistettua, mutta pidänkin enemmän naapurikuppilan nepalilaisesta. Ikävä kyllä sain kamalan päänsäryn jostakin ja se hieman ankeutti muuten mukavaa tapaamista.

Lopulta erosimme ja kolme meistä ehti vielä Akateemiseen ostamaan leffalippuja halvennuksesta. Ostin lisäksi pari kirjaa, vihdoinkin löysin hyllystä erään trilogian pari viimeistä osaa. Varsinkin kakkososa on ollut aina loppu, kun olen käynyt sitä etsimässä.

Erosimme Akateemisen ulkopuolella ja jatkoin leffakaverini kera kohti City-käytävää, hän jäi odottamaan ratikkaa Stockan katiskaovia vastapäätä. Siinä seistessämme juttelemassa viimeisiä juttujamme toinen meistä sanoi: "Katso tuota pyöräilijää ajamassa jalkakäytävällä!" ja samaan aikaan toinen sanoi: "Katso noita merisotilaita!".

Kumpi meistä sanoi viimeisen?

Loppuun piisi, jonka vihdoin vihdoin löysin jälleen!! Ainiin, ja Paimen saanee tänään uutta luettavaa.

2 kommenttia:

 1. Mä näin joskus lapsena koulussa Chaplin-elokuvan, sen missä on julisteessa suuri ratas(nykyaika?). Siihen asti olin luullut ko. tyypin olevan joku taidemaalari :D Viehdyin pariin elokuvaan mutta eniten kiinnosti lukea joitakin lehtijuttuja liittyen moniin puolisoihin ja lapsiin. Elämäkertakirjaa en oo saanut ikinä aikaiseksi lainattua, siinä olisi tarkempaa tietoa kaikesta verrattuna dokumenttiin ja hajamuistoihin erinäisistä artikkeleista. Tuon näyttelynkin voisi tsekata, onko se miten kattava, siis oliko filmijuttuja vai muutakin elämää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttely on oikeastaan enemmän Chaplinin ihan koko elokuvauran ajalta, sekä ohjaajan että näyttelijänä sekä vaikutuksesta elokuvateollisuuteen, mutta siellä oli hauskoja filmejä myös kotioloista. Lisäksi siellä oli kaikenlaista pikkutietoa, mm. Kansallisteatterin Chaplin-esityksestä jne. Ihan kattava systeemi :)

   Me katsoimme syksyllä perheen kera 'Diktaattorin', kyllä sen ekaluokkalainenkin jaksoi hyvin katsoa :)

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)