tiistai 25. helmikuuta 2014

Iltaa

Tämä tiistai on ollut kiltti tähän asti. Oletan sen pysyvän sellaisena vielä hetken, noin viisi varttia.

Oikeasti halusin sanoa, että olen uskovainen. Silti puolustan tasa-arvoista avioliittolakia, sillä minusta ihminen saa rakastaa ketä haluaa. Ilmeisesti kuitenkin useimpien ihmisten mielestä ei saa, mikä on sääli. Toisaalta tiedän olevani outo uskomusteni kanssa, en millään sovi luterilaisen kirkon katsomuksiin siitä, millainen kunnon uskiksen pitäisi olla. Uskonhan edellisiin elämiin ja muuhun roskaan, kuten enkeleihin. (Tämä on provo jos joku ei tajunnut.) Minua ihan oikeasti hieman ihmetyttää kansaa edustamaan valittujen henkilöiden älynlahjat. Kuulostavat yhtä älykkäiltä kuin erään tuttavani mies, joka käyttäessään vaaleanpunaista kauluspaitaa kulkee selkä seinää vasten. (Tämän olen kuullut hänen vaimonsa suusta ja uskon sen olevan suurimmaksi osaksi totta.) Säälittävää. Vertautuu minusta suoraan muslimien kaapuihin ja niiden käytön perusteluihin (=mies on niin himojensa orja, että naisen tulee pukeutua kaapuun).

Halusin ottaa kuvakaappauksen tästä, koska se on aika ajatuksia herättävä.


Nyt kuitenkin kurkussa on kuppa tai jokin. En ollut saada syötyä, koska aina joskus käy niin, että suun sisäpuoli tulee yliherkäksi ja kutiaa ihan sairaasti kun yritän syödä. Siis muulloinkin, kuin kuppa-aikaan. Ajattelin kirjoittaa hetken, jos onnistun ja siksi luen keskiajan kansainvaelluksista. Nähdään taas.


Loppuhuomautuksena sanottakoon, että en usko puhuvani enempää uskonnosta tai uskomuksistani tässä blogissa ja  vielä korostan, että minulla on myös homoseksuaaleja ystäviä ja sukulaisia, jotka ovat ihania ihmisiä.

8 kommenttia:

 1. Toi juttu tossa kuvakaappauksessa on mielenkiitoinen. Olen miettinyt sitä ennenkin. Noi hyvinvoivat maathan on kaikki pohjimmiltaan/taustaltaan kristittyjä tai siis tarkoitan, että kun niiden nykyinen hyvinvointiyhteiskunta on rakennettu, niin silloin niissä yhteiskunnissa on ollut varmaan vallalla aika paljonkin kristittyjä arvoja. Tietysti nykyään tilanne on se, että harva uskoo mihinkään ja sitä hyvinvointia on edelleen. Sinänsä mielenkiintoista, mihin tilanne etenee, koska aiemminhan ei ole oikeastaan ollut uskonnottomia maita/kansoja, sehän on nykyajan ilmiö. Tulevat vuosikymmenet varmasti näyttää, mihin päin tilanne kehittyy hyvinvoinnin ja muidenkin asioiden kannalta.

  Toisaalta taas sit kääntäen asian toisinpäin, musta on niinkin, että jos ihminen elää jossain kurjassa maassa ilman hyvinvointia, ilman toivoa kunnon terveydenhoidosta, pitkästä iästä, koulutuksesta, mitä muuta sille ihmiselle jää toivoksi kuin uskonto? Että tavallaan tilanne ruokkii itseään niinkin päin, että jos ihminen elää hyvinvoivassa maassa, hän ei välttämättä tarvitse uskontoa, mutta ihminen, jolla ei ole mitään, tarttuu ainoaan oljenkorteensa eli uskontoon. Että sikäli ei välttämättä voi kovin paljoa ajatella niin päin, että aiheuttaako uskominen tai uskonnottomuus jompi kumpi parempaa yhteiskuntaa vaan asia voi olla toisinpäinkin eli yhteiskunnan tila ruokii joko uskontoa tai uskonnottomuutta.

  Äh, aloinpas lätisee, mutta piti nyt sanoa, kun siitä ei ole kauankaan, kun mietin tätä asiaa pienessä päässäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itse asiassa mietin ihan samaa lukiessani tuota kuvakappauksen tekstiä. Siinä vaiheessa, kun yhetiskunta ja turvaverkot on tarpeeksi kehittyneitä, ei tarvitse enää tapella ns. vanhoista perinteistä.

   Poista
 2. Muistan lukeneeni kerran että uskonnollisten aatesuuntien edustajat ajattelevat kukin omalla tavallaan ja edustavat näin myös tiettyä kantaa kaikessa muussakin seurauksena että uskonto vedetään mukaan jokaiseen asiaan (käytetään tekosyynä) kun tehdään päätöksiä, luodaan moraalisesti hyväksyttäviä malleja etc.
  Toisin sanoen uskonnosta on tehty polittiinen työkalu jolla ei ole mitään tekemistä varsinaisen uskonnon kanssa ja tätä kassaraa käytetään menestyksekkäästi vähemmän kehittyneissä maissa joissa kansa ei ole kovinkaan korkealle koulutettua.

  Tunnustan olevani hyvinkin vanhoillinen ihminen ja mitä esim. samaa sukupuolta olevien parisuhteisiin tulee, niin vaikka ne toisaalta hyväksynkin (mulle ei tosiaankaan kuulu mitä toiset elämällään tekee niin kauan kun he eivät ole uhaksi mun pesueelle), niin pidän näitä ihmisiä geneettisinä virheinä. Syynä yksinkertaisesti se että laji (ihmiskunta sen paremminkin kuin mikään muukaan) ei menesty vaan kuolee sukupuuttoon ja sama koskee myös sisäsiittoisuutta.
  Ugh, olen mölissyt (jo aivan liikaakin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se varmasti on. Sitä suuremmalla syyllä pitäisi edistää naisten koulutusta, se on varmin keino saada yhteiskunnan hyvinvointia lisättyä tutkimusten mukaan.

   Niin.. onhan eläimilläkin homoseksuaalista käyttäytymistä. Ja ainakin osittain se onkin geneettinen virhe, esim. transgender-henkilöiden kohdalla. Olisi hirveää elää elämänsä väärässä ruumiissa. Seuraan yhtä englantilaista henkilöä, joka on mieleltään poika mutta syntynyt naisen ruumiiseen, voin sanoa että kovaa on.

   Poista
 3. Kuules, siell ois nyt se 2. luku kuunneltavissa ja sulle ois postiakin jotta jos ehdit niin.... ;)

  VastaaPoista
 4. Se kuppa saattaisi olla hammastahnasta johtuvaa? Onko sulla sellaista missä on sitä vaahtoamaan saavaa ainetta? Jos on niin kokeile vaihtaa merkkiä, saattaa auttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, kyllä tää on ihan flunssa. Aloitin kevään liian aikaisin :P

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)