maanantai 14. lokakuuta 2013

Metka maanantai

On ollut omituinen maanantai. Yleisestikin minun maanantaini ovat hyvinkin hyvinkäyttäytyviä verrattuina tiistaihin, jotka ovat useimmiten tempaistu jostain Pelsepuupin alimmista komeroista, mutta tämä maanantai on ollut oikein erityisen mukava.

Lähdin aamulla yhtämatkaa pienimmän keralla, tavan mukaan eroamme omille teillemme ensimmäisessä kadunkulmassa ja siitä hän kävelee takaperin heitellen lentosuukkoja niin kauan kuin olen näkyvissä, samoin nytkin. Käännyin viimeisen vilkutuksen jälkeen ja hänkin kääntyi vihdoin kävelemään oikein päin opinahjoonsa. Siinä pakkasen vuoksi puolijuoksua vetäessäni tajusin eräään sauvakävelijämummon olevan naapurin rouva ja ehdin vain henkäistä Huomenet ennen kuin olin jo ohitse hänestä. Sitten juoksin viimeiset sata metriä metroon, asia jota en koskaan tee, ja ehdin. Enkä edes pahasti hengästynyt.

Vihdoin päästyäni maanpinnalle ja vaihdettuani kaupan tädin kanssa kiihkeimmät kuulumiset tapasin työpaikan nurkalla entisen työkaverin kirjastosta, jossa olin remonttievakossa kuukauden ajan esikoista odottaessani. Vaihdoin pikaisen huomenen ja muutaman sanan hänenkin kanssaan ja marssin kustannuspaikalle, jossa vietin suht rauhallsien työpäivän. Kehitimme työkaverin kanssa parikin uutta suomenkielenkurssia, joiden nimet voisivat olla 'kliffaa hei' ja 'suksi kuuseen', ensimmäinen ohjaisi puhumaan nykysuomea sujuvasti ja jälempi taas olisi enemmän kulttuuria avaava.

Töiden jälkeen menin kolmannen kerran viikon sisään käymään DesignForumissa, sillä sain viime viikolla käytettäväkseni suurehkon rahasumman uskollisesta palveluksestani Kaupungin palveluksessa sen kapeaa leipää jyystäen. Ostokseni (huom! Lokakuun sanalista) käsitti sormuksen, johon iskin silmäni viime viikolla. Oi, se on kaunis (Niisku-neidin äänellä sanottuna). Ja niin kovin minua :) Kuten huomaatte.  

Kotiin saavuin vihdoin juuri pienimmän lähtiessä miehen saattamana partiokokoukseen, joka olikin peruttu syysloman vuoksi. Ilta on ollut mahdottoman hyväntuulinen ja postikin toi verohallitukselta terveiset, että olen maksanut ihan liikaa veroja, mutta sehän ei haittaa vaan päinvastoin.

Nyt voisin kellistyä petiin.  Mitähän kivaa keksisin tähän loppuun.. ehkä Smithsiä tai Housemartinseja..


  P.S. Ehdin sopia lounastärskytkin työpaikkasuhteeni kanssa :D

8 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon hyvästä maantaista joka näyttää olleen aivan toista kuin täällä korpikylässä. Taidat olla Karman lellikkilikkoja, luulen ma. Katsahdin sormusta ja se on hieno! Kerrankin näkee jotain mikä ei noudata perinteistä ja tylsää kaavaa vaan edustaa jotain poikkeavaa (<- sana josta pidän) tyyliä. Niin ja tuskinpa ihan heti samanlaista kävelee vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole minkään lellikki, paitsi siinä mielessä että tämä päivä on ollut ihan suoraan sieltä, minne ei päivä paista eikä kuu kumota :P

   Tuo sormus teki minuun vaikutuksen :)

   Poista
  2. No jos et nytihan lellikki niin Karman bf kumminkin :D

   Sormus on kyllä hieno eikä sen omistajakaan ole hullumman näköinen <3

   Poista
  3. Yritätkö tehdä vaikutusta imartelulla? :D

   Poista
 2. Oi, sormus on todella hieno!

  Minä jo säikähdin, kun puhuit Design Forumista. Pelkäsin, että tulet sieltä ulos jonkun Aaltojakkaran kanssa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin? Sen lisäksi sain kaksi muumimukia :D

   Poista
 3. Leppoisa tarina mukavasta päivästä, osui ihan nappiin tämän lempeän maitokahvini kanssa, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hauskaa että ilahdutti. Huomasin vasta sängyssä, että olin unohtanut pari hassua asiaa, mutta ehkä kerron niistä tänään.

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)