torstai 20. joulukuuta 2012

Tassi

Alkaa olla meikäläisen joulunalsuajan kestävyys koetuksella. Ahistus- ja ketutuskäyrä nousee ja toivon todella, ettei se katkea juuri aattona. Mieluiten ennen tai jälkeen. Tänään oli jo katastrofin ainekset ilmassa.

Selviydyin tästä viimeisestä työpäivästä ihan hyvin, ei tarvitse mennä enää Puljuun ennen kuin Loppiaisen jälistä. Menin suoraan töistä miehen kyydittämänä ja kahden nuoremman kera koulun joulujuhlaan, mies meni tukkuihin esikoisen kera nauttimaan jouluräyhästä. Tänä vuonna enkelit olivat ihan rauhallisia, eivät repeilleet kuten viime jouluna. Muutenkin tunnelma oli aavistuksen vaisuhko, en tiedä miksi.

Kahvipöydässä mies laittoi oman kuppinsa ja kakkulautasensa väärin päin pöydälle. Siis niin, että kahvikuppi oli vasemman käden puolella eikä oikean, kuten kuuluu olla. Oli tipalla, etten tulostanut avioeropapereita samantien. Siihen on syynsä, miksi se kuppi ja tassi ovat niinpäin kattauksessa. NIH!

Loppuun video, jossa kuulemma esiintyy eräs työkaverikin. Pidin viittomista. Neljästä Ruususta en niinkään, Ilkka Alanko ei ole veljensä ;)

TTT: Salarakas nro1 oli vastannut 'työ'meiliini, pohdin puoli päivää lähetänkö sen myös kotipostiin. En lähettänyt, koska se kärähti kovalevylle kokonaisuudessaan. Pitäisiköhän tämä ottaa pois... olkoon.
 (TTT= TäysinTurhaTieto)

6 kommenttia:

 1. Tassi! Ihana otsikko. En ole kuullut saati nähnyt kenenkään käyttävän sanaa 'tassi' sitten lapsuusvuosien karjalaisperheessä, jossa oli kaksi vanhaa piikaa ja heidän äitinsä (mummo). Mummo joi aina kahvinsa tassilta. :)

  Kovin on kevyitä asioita avioeron tekosyyksi. Joo, tiedän. Se voi olla hyvinkin pieni asia, joka lopulta taittaa kamelilta selän.

  TTT. Anna olla vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iisalmelainen isoäitini puhui aina tassista :) Oikeastihan taasi on tosiaan kahvikupin aluslautanen, mutta ajattelin sen nyt sopivan tuohonkin.

   Joo, kiitos. Annan.

   Poista
 2. Noihan on parhaita noi TTT:t !!
  Tassista Hämeessäkin kahvia vanhemmat ihmiset joivat, sokeripala huulien välissä;)

  VastaaPoista
 3. Tassi käytössä myös Turussa ;)

  VastaaPoista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)