keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Keksiviikko

Jostain syystä tänään olen puhunut diabeteksesta työtoverini Karin kanssa. Se alkoi aamukahvilla. Keskustelimme erään entisen työntekijän uudesta koirasta, joka on koulutettu diabetes-koiraksi, koska omistajallaan on kyseinen sairaus. Jotenkin Kari onnistui sanomaan 'Nyt haisee, snif snif' todella osuvasti ja nauroimme vedet silmissä varmaan kymmenen minuuttia. Onneksi kukaan ei tullut sillä hetkellä henkiläkunnan taukohuoneeseen. Suorastaan ulvoimme. Nauru alkoi uudelleen heti, kun vilkaisimme toisiimme.

Lounaalle suunnistimme Kaviin ja istahdimme pöytään, jossa istui eräs afrikkalaissyntyinen keski-ikäinen mies parin tuolin päässä. Siinä syödessämme ihmettelin Karille sitä, kuinka moni tuntemani diabeetikko syö esimerkiksi paketin keksejä ja nostaa sen jälkeen inskaa tai syö lounaan päälle pari riviä suklaata ja lisää inskaa. Kari siinä ihmetteli ja se afrikkalaissyntyinen mies sanoi, että 'anteeksi, mutta minulla on diabetes'... hups. Pyysin anteeksi, jos olin loukannut häntä puheillani, mutta hän sanoi, ettei ollut hätää ja ihmetteli hänkin näitä tuttujani pudistellen päätään. Hän ei ollut koskaan kuullut, että jotkut tekevät siten ja oli aivan hämmentynyt. (Puhui hyvää suomea, joten ainakaan kielimuurista ei ollut ongelmaa.)

Tulin kotiin heti lounaan jälkeen, koska päätä on särkenyt aivan julmasti pari päivää. Aamulla leukanivelet on aivan jumissa ja poskilihakset kivikovat. Leivoin sitten cookieseja, lähinnä siksi että keskimmäinen lähtee aamulla Lappiin klo 6. Nyt illalla tässä kävi pari hänen ystäväänsä saunomassa ja minä ja mieskin kävimme sitten näin yllättäen saunassa. Mies hieroi mun niskoja, mutta käsivoimat ei oikein riitä.


Aloitin aamulla uuden kirjan, en tiedä jaksanko lukea sen loppuun. Päähenkilö puhuu eräänlaista slangia (engl.) ja kielioppivirheet 'puheessa' tökkivät aika pahasti (would of). Katsotaan, kuinka käy.

Mutta nyt kutsuu peti. Aamulla pitää mennä Pasilaan kokoukseen ja siitä sitten työpaikalle. 


8 kommenttia:

 1. Nauroitko vuoden vai kaksi ikää lisää?
  Hyvä biisi...zeppeliinillä on jalla jalla, vähän itämaisempi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan viisi :)

   Oletkohan nähnyt ruotsalaisleffan JallaJalla? Se oli hyvä, mutta saman ohjaajan Kopps oli aivan hervoton, on yksi meidän perheen suosikkielokuvista :)

   Poista
 2. https://www.youtube.com/watch?v=QJzjHrJqOcw

  siis yallah

  VastaaPoista
 3. En tiedä auttaisko sun vaivaan purentakiskot, mulla auttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purentakisko on ollut käytössä joka yö jo 20 vuotta. Ilman sitä ei varmaan olis edes hampaita jäljellä :)

   Poista
  2. Mullakin hieroja sanoi niskalihaksista että oho - ja sama, purentakisko käytössä. Joku yö me purran ne pilalle?

   Poista
  3. Mä olen aikoinaan purrut yhden hampaan kuoliaaksi, sen myötä sen kiskon sainkin. Leukanivelet on niin kuluneet, että hammaslääkäri jo vuosia sitten varoitti, että voivat joku kerta haukotellessa tipahtaa sijoiltaan... Sitä odotellessa..

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)