sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Vaalisalaisuus

Sosiaalisen median myötä näyttää vaalisalaisuuden pitäminen olevan ylivoimaista Haaviston kannattajille. Ei se minua mitenkään haittaa, lähinnä huvittaa miten kovasti sitä pitääkään mainostaa.

Miehen kanssa juuri eräänä iltana juttelimme siitä, kuinka näissä vaaleissa ei ole sellaista 'ykkössuosikkia' kummallekaan. On mentävä valitsemaan vissiin se pienin paha, jos sellaistakaan löytyy. Ainakaan kukaan Paavo ei tule saamaan minun ääntäni.

Minulle kakkonen ei ole ykkönen, vaan edelleen se sama kakkonen.

6 kommenttia:

 1. Miksi sen pitää olla salaisuus ? Tätä en ole koskaan ymmärtänyt enkä ymmärrä vieläkään. Ja minäkin blogissani kerroin, ketä äänestän, mutta olen kertonut sen myös lähipiirissäni sekä työpaikalla eikä siitä ole tullut mitään sanomista tai ongelmaa. Ihmiset hyväksyvät sen, että ollaan eri mieltä ja äänestetään eri tavoin. :)

  VastaaPoista
 2. Niin, kai se on tavallaan demokratian turvaamista eli joku saattaa kokea äänestävänsä 'väärin', jos ei äänestä samaa ehdokasta kuinmuut. Minua se ei kyllä haittaa :)

  VastaaPoista
 3. Mä en oo koskaan kertonnu ketä äänestin, enkä kerro. Se ei kuulu muille.

  VastaaPoista
 4. Ymmärrän, että on maita, joissa saattaa henki olla vaakalaudalla, jos tosiaan äänestää 'väärin', muttei kyllä Suomessa. Sitä paitsi tuntuu, että jos ei voi puolustaa omia arvojaan, niin sitten ei ehkä olekaan niin varma niistä arvoista. Ikään kuin häpeäisi niitä. No, onneksi jokainen voi tehdä niin kuin tykkää, mutta musta olis kyllä hankalaa keskustella vaaleista, jos pitäis koko ajan 'pelätä paljastumista'.

  VastaaPoista
 5. Olette ymmärtäneet vaalisalaisuuden väärin. Ei kukaan ole koskaan estänyt sanomasta ketä on äänestänyt, eikä sitä ole myöskään koskaan kielletty kertomasta. Vaalisalaisuus tarkoittaa sitä, että kukaan muu ei saa oikeudettomasti tietää ketä joku on äänestänyt vaalitilanteessa. Sen takia niitä koppeja on ja äänestyslappu on taitettu ja laput kerätään uurnaan.

  VastaaPoista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)