perjantai 19. tammikuuta 2024

Perjantai perjantai

Kohta karkaan viikonlopun viettoon, mutta sitä ennen ajattelin tehdä pikapäivityksen. Jos kommentoitte, niin varautukaa vastauksen saapumiseen, en nimittäin edelleenkään pysty vastaamaan kommentteihin kuin työkoneelta.

Eilen olin taas ammattijärjestön edustajana johtoryhmässä ja ihan oli mielenkiintoinen kokous. Tietysti aina tuntuu kuin olisi orpo piru vieraassa helvetissä, kuten isäni tapasi sanoa, mutta kaikesta selviää kun muistaa hengittää. 

Tästä kokouksesta jäi mieleeni termi 'tulevaisuuslukutaito'. Ihmettelin sitä työkaverille, joka sanoi, että lukutaitoa tungetaan nyt vähän joka paikkaan. Hänen opinnoissaan käsitellään juuri uskontolukutaitoja. Niih. 


Eilen tuli hieman lunta. Mies teki lumityöt kolmesti ja kissa leikki innoissaan lumessa. Postilaatikkorivikin oli aurattu melkein umpeen, mies sanoi että joku naapuri saa tällä kertaa kaivaa laatikot esiin. Vähän alkaa olla hankalaa postin kaivaminen laatikosta, kun penkka on niin korkealla. Tänään on tullut vielä hieman lisää lunta.


Eipä tässä sen ihmeempiä. Viikonloppuna aion siivota, lukea ja pyykätä sekä katsoa töllöä. Siinä se. 

Otsikoinnin juhlaa tiistain IltaSanomista.

4 kommenttia:

  1. Meille ei tullut ihan noin paljon lunta, itse asiassa en edes huomannut kuinka monta kertaa lumiaura olisi meidän ohi ajanut.
    Odotettiin eilinen iltapäivä ja yö sateen loppumista ja tehtiin lumityöt vasta tänään - postilaatikkorivistä huolehtii meillä onneksi se reipas Joku Muu.
    Iltapäivälehtien toimittajat ovat viime aikoina olleet hyvin hyvin näppäriä otsikoissaan - mutta itse tekstejä lukiessa on monta kertaa meinannut päästä itku. Missä on kirjoitustaito, kielioppi, oikoluku, lukutaito? Kadonneita luonnonvaroja ilmeisesti nekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on joku puolisen metriä lunta, mutta huomiseksi on luvattu vesisadetta. Sitten meillä onkin koko kaupungin kokoinen luistelurata.
      Minusta tuossa oli sellaista hupaisaa AkuAnkka-henkeä :D

      Poista
  2. Aika paljon noita ihme termejä on alkanut putkahtelemaan, mulla on yks kaveri Pirhassa (aika korkealla hierarkiassa) ja hääp on siellä jonkinlaisena suunnittelijana ja oon muutaman keran päässyt näkemään just tällaista termistöä joka kyllä tuntuu siltä ettei sillä ole mitään helvetin tekemistä niiden asioiden kanssa joita hyvinvointialueen juttuihin kuuluu mutta minä olenkin tyhmä kansalainen.

    Lehtien otsikoinnit - varsinkin iltapäivälehtien - ovat tätä nykyä samanlaisia kuin McDonaldsin tai Hesen + kumppanien hampurilaisten nimet; jengi tietää että mikä ja mitä on kyseessä, mutta sitä (samaa shaibaa) koitetaan markkinoida mitä ihmeellisimmillä nimillä 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kaupungin hallinnossa on niin hirveästi kaikenlaisia lyhenteitä, että heikompaa hirvittää.

      Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)