perjantai 31. tammikuuta 2020

Vapaapäivä

Vai onko?

Nautin jo etukäteen siitä, että saan tänään perjantaina siivota rauhassa, kun mies on töissä, nuorimmainen koulussa ja keskimmäinen ilmavoimien kaksipäiväisissä testeissä. Ärsyttää, kun on niin märkää jatkuvasti ja hiekkaa kantautuu sisälle ihan kamalat määrät enkä jaksa tavallisen työpäivän jälkeen enää ruveta  imuroimaan.

Tänään nautin. Nukuin pitkään hätisteltyäni ensin jälkikasvun tahoilleen ja noustuani päästin kissan pihalle ja söin aamiaisen kaikessa rauhassa. Sitten viritin äänikirjan ja imurin ja aloitin. En varsinaisesti pidä imuroinnista, sillä minä ja imurit emme tule toimeen keskenämme kovin hyvin. Sain imuroitua ja sitten pesin lattiat. Keskimmäinenkin tuli kotiin, kun olin lopettelemassa ja kertoili testeistä, jotain kolmiota oli pitänyt vahdata.

Lattioiden ja vessojen pesun jälkeen leivoin sämpylöitä, koska ihan kaikki leivännäköiset oli syöty. Saatuani ne uuniin kuorin porkkanat sosekeittoon ja porkkanakakkuun. Olen himoinnut porkkanakakkua joulusta asti, jolloin ostin tuorejuustoakin jääkaappiin odottelemaan.

Mies ja nuorimmainen tulivat kotiin ennen kuin keitto ja kakku olivat valmiita, mutta ei se mitään. Nyt menen kahville ja kakulle Richardin seuraan eli jatkamaan eilen alkanutta Harlan Cobenin romaaniin perustuvaa The Stranger-sarjaa Netflixistä ja samalla lopettelen villatakin helmaa.

Pari kuvaa viikon varrelta ja tältä päivältä. Nähdään!
Keskimmäinen teki makaroonilaatikkoa maanantaina, kun olin vielä töissä.

Arttu Kasitonnin teos Epifania de Liberace Stadin AO:n sisäpihalla.


Töllönkatsomiskaveri <3

Stadin AOn portaikon viesti.

Sämpylöitä, puolet jauhoista ruista.

Porkkanakakku <3 Nomnom <3