keskiviikko 15. joulukuuta 2021

Sitä sun tätä

Tervehdys jälleen. Ihan ei mennyt kuukautta päivitysten välillä. Yritänkin nyt muistella, mitä kaikkea on tullut touhuiltua tässä sohvalla istumisen ja Buffyn tuijottamisen lisäksi. Toki työt haittaavat edelleen vapaa-aikaa ikävästi.

Marraskuun lopussa kävimme katsomassa uuden Ghostbusters : Afterlife -elokuvan miehen, nuorimmaisen ja yhden ystäväni kanssa. Täytyy sanoa, että se oli hyvä, oikeinkin hyvä. Elokuva kunnioitti vanhoja Ghostbusterseja ja siinä nähtiin koko vanha kaarti paitsi Rick Moranista, myös Sigourney Weaver. Myös tämän vuoden Maailman seksikkäimmäksi mieheksi valittu Paul Rudd oli aivan mahtava roolissaan ja vaahtokarkkiukkelit varastivat shown.

Joulukortit sain askarreltua kerrankin erittäin ajoissa valmiiksi ja postiin. Itsenäisyyspäiväviikonloppuna tein pipareita hirmuisen määrän, mutta niitä pitää kuulemma tehdä vielä lisää. Nuorimmainen on ilmaissut halunsa leipoa niitä kanssani aatonaattona. Tai kun koulu loppuu. Ja nyt mietinkin, pitäisikö yrittää tehdä joku kunnianhimoinen piparitaloprojekti vaikka olen jo tenhyt kahdeksaan pikkumökkiin seinät ja katot odottamaan kokoamista. Viime joulun mökkikylä oli nimittäin aika kiva juttu ja sen aion uusia.

Viime viikolla vihdoin laitettiin neljä uutta kruunua samalla istumalla. Aikaa meni kaksi ja puoli tuntia kesken työpäivän ja rahaa meni myös ihan riittävästi. Nyt perjantaina hammaslääkäri haluaa vielä katsoa, pitääkö jostain hioa (pitää), mutta muuten on ollut hyvä. 

Vähän mainostan myös ravintola Brödin joululounasta. Eilen meillä oli yksikön palkitsemislounas siellä ja olikin tosi hyvä ruoka ja mukavan rauhallinen ravintola. 

Tiedättekö sen tunteen, kun kävelet kohti työpaikkaasi ja tajuat, että sen ulko-oven edessä seisoo paloauto kaikki valot vilkkuen? Joo, en tiennyt minäkään ennen tätä aamua. Vähän oli karu tunne, mutta onneksi kyseessä oli 'vain' henkilökunnan sosiaalitilassa ylikuumennut (eli jäänyt vahingossa virrat päälle) hellanlevy. Onneksi siinä ei ollut mitään päällä ja verhotkin kaukana. Toki henkilö, jonka moka tämä oli, on ollut jo esimiehensä kanssa vatu-keskusteluissa.. En tiedä, miten käy. 

Kävin eilen pitkästä aikaa itsekseni elokuvissa katsomassa House of Guccin, joka sekin oli varsin hyvä. Jos en olisi tiennyt Jared Leton roolihahmoa, niin en olisi tunnistanut häntä. Al Pacino oli mainio, Lady Gaga oli oikein hyvä ja Adam Driver.. uuh. Hesus. Niin hurmaava, aina.

Ainiin, nuorimmaisen koulu piti maanantaina vanhempainillan kevään yhteishausta kaikkien ysien vanhemmille. Kyseessä oli tiims-kokous ja kyllä vähän ihmettelen, meitä oli 16 vanhempaa verkon päässä (minä ja mies poisluettuna siis 14). Eikö ihmisiä kiinnosta lastensa koulunkäynti? Toki jo vuosia sitten joku poikien luokanvalvojista sanoi, että ne vanhemmat, joita kiinnostaa, osallistuvat. Että niin.