sunnuntai 15. lokakuuta 2023

Lomatunnelmissa

Perjantaina aloitin lomanvieton imuroimalla ja pesemällä lattiat, sitten nautiskelin kauniista säästä ja kävin lähimetsässä katsomassa, josko pari suppista osuisi minunkin tielleni, kun niitä on kuulemma aivan vaivoiksi asti ollut nyt. No löytyihän niitäkin, suunnilleen puolessa tunnissa sain litran verran, kun osuin sopivaan kohtaan. Teen niistä huomenna suppisrisottoa itselleni, mutta teini saa syödä makaronilaatikkoa. Mies syö töissä, mutta saattaa illalla maistaa risottoakin. 



Illan ratoksi kävimme näyttämässä Siriuksen häntää eläinlääkärille ja häntä on nyt puhdistettu ja vähän alastoman näköinen. Selkeät kulmahampaiden aiheuttamat kaksi reikää siinä in, nyt ovat jo hyvin ruvella.


Eilen kävin ystävän kanssa ruskaretkellä Tammisaaressa ja olikin tosi kivaa pitkästä aikaa. Kiersimme parit kirpputoria matkan varrella ja löysin pari Pioni-ruokalautasta, nyt niitä on jo melkein kymmenen kotona. Tammisaaressa kävimme nauttimassa kahvit Fyren-ravintolassa ja sillä aikaa, kun tein tilausta, ystävä odotellessaan katseli tulevia tapahtumia sillä seurauksella, että marraskuun alussa teemme yöretken Tammisaareen. Paikallisten kirjamessujen vieraana nimittäin on ruotsalainen kirjailija (näyttelijä, toimittaja yms), jota olemme jo pariinkin kertaan tavanneet Ruotsissa ja nyt hän tulee tänne. Näinkin voi käydä ihan vahingossa.




Tänään olen jatkanut lomailua leipomalla pullaa ja askartelemalla. Sirius kävi ulkoilemassa ja on nyt hyvin tyytyväinen oloonsa. Taidankin mennä tästä sohvalle sen viereen katsomaan telkkaria ja jäähtymään saunan jäljiltä. 


Huomenna jatkan lomailua ehkä lukemalla ja ulkoilemalla. En ole ihan varma vielä.