perjantai 25. helmikuuta 2022

Talvilomailua

 Olen ollut tämän viikon lomalla ja se onkin ollut ihan tarpeen. 

Mies lähti viime perjantaina Peijakseen munuaiskivien ja ohitusputken poistoon. Olimme arvelleet, että hän olisi yhden yön osastolla, mutta munuaisessa olikin iso verenvuoto ja hän tuli kotiin vasta tiistaina. 

Ilmeisesti miehen mennessä toistamiseen Peijakseen Tapaninpäivänä oli tehty putkitusoperaatio hieman huolimattomasti, näin olivat kirurgit selittäneet. Ei oltu otettu kaikkia verikokeita eikä myöskään kuvattu ja siitä ilmeisesti oli se vuoto saanut alkunsa. Mieshän on koko ajan valittanut kipuja. Nyt odotettiin ensin, että suoni menee itsestään kiinni (rupeutuu) ja onneksi niin kävi, muuten suoni olisi pitänyt polttaa ja silloin se osa munuaisesta olisi mennyt kuolioon. Mies kertoi saaneensa jonain yönä viisi pussia verta. 

Olin tiistaina lapiohommissa, kun taksi kurvasi pihaan ja mies tuli kotiin. Onneksi tuli, mahdollisuudet olivat muuhunkin. Nyt sitten pitää tehdä Potilasvahinkoilmoitus. 

En ole oikein saanut mitään aikaiseksi tällä viikolla, suunnitelmia oli  kyllä. edes elokuviin en jaksanut lähteä nuorimmaisen kanssa, toisaalta olemme katsoneet Marvel-leffoja telkkarista Disney+:lta ihan tyytyväisinä. 

Tässäpä oikeastaan nämä kiihkeimmät uutiset täältä Kattilasta. Maanantaina taas töihin. Jos lunta vielä tulee, niin en tiedä mihin sen lykkään. Pitää ehkä hankkia liekinheitin.