perjantai 20. lokakuuta 2023

Mökkijuttuja ja Harry Potter

Saavuimme mökille keskiviikkoiltana ja koska kyseessä on kesämökki, lämpötila oli suht rapea. Onneksi oli riittävästi vaatetta mukana ja vähitellen mökki lämpeni, vaikka yöllä jouduinkin pukemaan villasukat ja pitkähihaisen paidan sekä pipon. (Olen viimeksi nukkunut pipo päässä jollain partioleirillä muutama vuosikymmen sitten. )


Aamulla mies aloitteli työpäivänsä ja sytytti ruokailutilan uunin umpimähkästä ja minä sain nukkua hieman pitempään. 


Teini toki heräsi vasta puoliltapäivin. Iltapäivällä mies asensi keittiön viemärin ja on muuten hieno juttu! Moni ei usko, miten iloinen asia voi olla toimiva viemäri keittiön altaassa. Se nimittäin mahdollistaa tiskaamisen sisätiloissa,  mistä erityisesti meikämandoliinon kivuliaat nivelet kiittävät.  Kävin kävelyllä 'satamassa' eli saarimökkien venepaikalla, oli aika vilakka tuuli.
Luon myös yhden kirjan, jota olen hautonut jonkin aikaa,  eli Briitta Hepo-ojan Suomea lohikäärmeille. Ihan hauska nuorten fantasia, johon ilmeisesti/ehkä on tulossa jatkoa, se nimittäin loppui aika lailla kesken. 


Illalla lämmitin saunan ja pesuvedet, sillä vesimittaria ei vieläkään näkynyt ja piti turvautua muuripataan. 


Tänään oli sama aamuohjelma,  kuin eilen.  Myöhemmin päivällä käänsin soutuveneen teinin kanssa ja sitten vedimme laiturin kolmistaan rantaan ja penkereelle. 

Täytyy sanoa,  että teinistä oli iso apu. Mökki on lämmennyt niin, että sisällä on pakko riisua farkut ja esiintyä lähinnä pitkissä kalsareissa, mies vaihtoi jo shortseihin. 

Illan ratoksi ihailimme linnunrataa pimeässä syysyössä, muutama tähdenlentokin näkyi. 

Niin ja se Harry Potter.  
Nimityksen keksi esikoinen yrittäessään pikaisesti kuvata portaiden alustan kaappia, johon tulee kuumavesisäiliö tulevaisuudessa.  Nykyään mökillä esimerkiksi pölynimuri löytyy Harry Potterista 😁

Huomenna lähdemme kotia kohti kunhan saan aamiaisastiat tiskattua. Sisällä. Uudessa keittiössämme. 


Ensi kesään, mökki  💕