lauantai 9. joulukuuta 2023

Lauantai-illan ratoksi

Kuulumisia Kattilasta viikon varrelta. Ollutkin outo viikko kaksine maanantaineen ja perjantaineen. Mies on aivan hurjassa flunssassa, kuumetta ollut neljänä päivänä melkein 38 tai enemmän ja yskii kuin hevonen.

Viimeksi mainitsin, että odotimme työkoneisiimme kirjastojärjestelmä-asennusta ja voinkin kertoa heti, että se onnistui puolivahingossa heti maanantaina. It-hemmo otti etäyhteyden koneisiin ja sanoi, että hän nyt huvikseen kokeilee, jos vaikka onnistuisi ja onnistuikin ihan hupsista. Olimme niin iloisia, ettei ollut tosikaan. Saimme kaikki hirmuiset palautuspinot (n 50 kpl) ja kirjalainalaput hoidettua ihan naps vain. 


Tiistaina oli tämän syksyn viimeinen pilateskerta, seuraava on tammikuun puolivälissä. Pitänee ehkä välissä käydä jossain muussa jumpassa tai uimassa. 


Keskiviikko oli Itsenäisyyspäivä. Rikoin perinteen enkä jaksanut leipoa pipareita, sen sijaan otin ihan levon kannalta. Pesin vähän pyykkiä ja lämmitettiin sauna, sekin on meidän perinne. Pitkästä aikaa katsoin Linnan juhlat, ihan kivalta näytti sielläkin. Tosin yksi suru-uutinenkin ehti tavoittaa eli Pedro Hietanen menehtyi. En yleensä kovin välitä julkimoiden kuolista tms., mutta Pedro oli aiemmassa työpaikassa asiakkaana ja erittäin hyvä sellainen, todellinen sydämensivistys näkyi. Hän kohteli aina meitä ystävällisesti ja oli positiivinen. 

Torstaina meillä oli töissä joulutapahtuma asiakkaille, oli kaikenlaista touhua alkuiltapäivästä iltaan saakka ja itsekin tein n 10h työpäivän. Meillä kirjastossa oli Lavarunoesityksiä ja ne olivatkin yllättävän suosittuja, paljon ihmisiä tuli seuraamaan esityksiä. Ilmeisesti muutama vuosi sitten aloitettu 'perinne'  on nyt saavuttanut pisteen, jossa ihmiset tietävät jo odottaa tapahtumaa, mikä on tosi kivaa. 


Eilen perjantaina meillä oli ensin henkilöstökokous, jossa pohdittiin ryhmissä ensi vuoden teemaa ja saimmekin kaikenlaista hauskaa ideoitua. Miltä kuulostaisi cosplay-tapahtuma tai paperinukkien spa? Kokouksen jälkeen olisi ollut riisipuuroa tarjolla, mutta minun piti lähteä Kalasatamaan kokoustamaan, joten söin lounaan siellä. Kokous olikin 'suljetulla puolella' ja ensin piti soittaa tutulle ihmiselle, että tulee hakemaan ja lähtiessä sanoa toiselle, että tulee päästämään ulos. En ihan ymmärrä, miten tuo voi toimia hätätilanteessa. 

Illalla olikin vielä henkilökunnan pikkujoulut. En ole muutamaan vuoteen taaskaan ollut niissä, joten ihan oli kivaa. Ensi oli kaikenlaista askaretta, esim enkelien väritystä, mutta suosituin taisi olla polaroid-kuvaus rekvisiitan kera. Ruoka oli hieman erilainen joulupöytä eli kinkku ja laatikot puuttuivat kokonaan, mutta kaikki oli todella hyvää ja tulikin taas syötyä. Ruoan jälkeen alkoi musiikkiesitys, joten silloin liukenin paikalta muutaman muun kanssa.  

Kukkahattutädit
 

Tänään ajattelin vielä vääntää piparitaikinan ja käydä saunassa, siinä ne kiireet. Vanhin lapsikin on päässyt Kiotoon asti.