tiistai 28. joulukuuta 2021

Joulusta päästyä

Tapaninpäivän iltana, itse asiassa aika pian edellisen päivittelyni jälkeen, piti soittaa miehelle ambulanssi hakemaan Peijakseen, koska kivut yltyivät niin pahoiksi.

Pitivät tuon sitten kaksi yötä siellä ja tänään tuli kotiin puoliltapäivin. 

Eilen jo selvisi, että syynä kipuihin oli munuaiskivi, joka oli päättänyt istahtaa virtatiehyen suuaukolle munuaisaltaassa siten estäen normaalin virtsankulun. Olimmekin ihmetelleet, kun miehen paino oli joulun aikaan noussut yli neljä kiloa. Syömisiin nähden varsin rattoisasti siis. 

Sairaalassa lääkärit olivat sitten tehneet operaation, jossa laitettiin putki ohittamaan munuaiskivi siten, että virtsa pääsee suoraan rakkoon. Suunnilleen kuukauden sisään operoidaan sitten munuaiskivet kokonaan, kunhan tilanne vähän rauhoittuu ensin. 

Kävin eilen kävelyllä -15 asteen pakkasessa ja nautin ensinnäkin hiljaisuudesta metsässä, kaikki muut ihmiset ilmeisesti istuivat sisällä ja toisekseen auringosta, oli ihana paiste. Lisäksi testasin viime keväänä ostamani toppahousut, pakkasethan keväällä loppuivat juuri siihen ostokseen, kuten on tavallista. Toppahousut olivat mainiot ja kotiin päästyä olikin niin hiki, kuin olisin vetänyt kunnon hikitreenit. Kerrankin näin päin. 




Huomenna menen kolmannelle piikille. Menen bussilla tällä kertaa, koska mies ei vielä pysty ajamaan ja esikoinen menee ehkä töihin. Onneksi aloin tarkistaa aikatauluja yms reittejä, sillä huomasin, että tuo meidän lähipysäkki onkin poistettu ja pitää kipittää vähän kauemmas, että pääsee bussiin. Hui.


2 kommenttia:

  1. Ai hitto - voin vaan yrittää kuvitella kipuja, kun olen kerran vierestä katsellut Mursun kipuja hänen kärsiessään munuaisaltaan tulehduksesta (eka kerralla en ollut kotona).
    Onneksi jo ensimmäinen annos suoraan suoneen annettua antibioottia helpotti kipuja ja sen jälkeen kotisairaalasta käytiin viikon ajan kolme kertaa/vrk tiputtamassa antibioottia.

    Paranemista ja helpompaa oloa miehellesi.

    Ja kiitos sinulle "tontuntöistä" vielä kerran näin joulun jälkeen :)

    VastaaPoista
  2. Jo on ikävä vaiva tuo munuaiskivi! Toivottavasti miehesi ei saa enää uusia kipukohtauksia ennen operaatiota.

    VastaaPoista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)