maanantai 6. marraskuuta 2023

Mitä tein viikonloppuna?

Sitä kai usein kysytään maanantaisin ihmisiltä ja toki jonkin verran täällä meilläkin, mutta kun ei ole sellaista vakkarikahviporukkaa enkä ole maanantaisin aamukahviaikaan täällä, niin sitä ei kysytä minulta useinkaan. 

No, minäpä kerron mitä tein. Perjantai-iltana raahauduttani kotiin (olikin melkoinen meno keskustassa, kun kävin hakemassa pari osaa Armand Gamachea Akateemisesta) lakosin sohvalle, josta siirryin illempana makuasentoon sänkyyn. 

Työkaveri toi mustikkakakkua

Lauantaina heräsin suht aikaisin, joskus ysin pintaan ja päästin kissan ulos. Tosin se ei mennyt, koska satoi ihan maahan asti (koko päivän). Mies heräsi siihen kissan päättämättömyyteen, kun millään ovella ei ollut kesä ja laittoi kunnon aamiaisen pekonin yms kera. Heitin kissan pihalle, josta se tuli sisälle noin puolen tunnin päästä hakattuaan ovea molemmin nyrkein (tai päällä, en tiedä). 


Aamiaisen jälkeen siirryin sohvalle jatkamaan aamukahvia Armand Gamachen seurassa ja siinä menikin aika pitkälle iltapäivään. Teinin noustua sain pyykkikoneen käynnistettyä ja join mukillisen teinin keittämää kahvia jälleen Armandin seurassa. Viihdyin Armandin seurassa iltaan asti, kunnes sain kirjan loppuun ja sauna kutsui. Meillä on sellainen it-ohjelma, joka lähettää viestin telkkarin ruutuun 'Sauna on valmis', mies sen askarteli joskus. 

Varmaan yksi syy, miksi pidän näistä dekkareista, on se, että Armand Gamachen vaimo on kirjastonhoitaja

Sauna jälkeen katsoin kissan kera telkkaria ja neuloin kynsikkäät valmiiksi, elämäni ensimmäiset itse tehdyt sellaiset. Nukkumaan pääsin joskus puolenyön maissa. 

Sunnuntaina heräsimme miehen kanssa jo joskus ennen yhdeksää, ennenkuulumatonta! Kissakin meni ulos, koska enää ei satanut. Aamiaisen jälkeen luin hetken Axel Schulmanin isovanhempien elämästä kertovaa 'Polta nämä kirjeet'-teosta ja puolen päivän maissa mies kuskasi mut Sipoonkorpeen suppismetsälle. 

Syysmetsää
Puolukoitakin löytyi, mutta ei kerättäväksi asti

Löysinkin suppiksia jonkin verran ja kuuntelin metsän ääniä. Myös läheisen tien ääniä kuului paljon, ihan kuin olisi ollut jossain Manskulla suunnilleen, niin paljon oli liikennettä. Kun olin saanut riittävästi happea, laitoin miehelle Mapsista paikkajaon päälle ja hän tuli noutamaan. Käytiin kotimatkalla hakemassa kermaa, että sain tehtyä suklaamoussea jälkkäriksi. 

Suppissaalis
Suklaamousse

Siivosin ja paistoin saaliin, mies laittoi ruokaa ja sitten silitin pyykit. Kissakin ilmiintyi kotiin ja sitten istuin kissan kanssa sohvalla loppuillan. 

Oikein mukava viikonloppu oli, kiitos kysymästä. 





11 kommenttia:

  1. Ei ollenkaan hassumalta kuulostanut sun viikonloppusi. Kissan päättämättömyys ulosmenosta kutkutti nauruhermoja - en minäkään olisi ulos mennyt, jos joka ovella olisi vettä satanut ja vielä maahan asti, niin sanoit teillä sataneen. Mutta että pikkunyrkeillään joutui oveen hakkaamaan, että pääsi sisälle, ai ai.
    Tuli vain mieleen, että kun miehesi on tuollaisen hienon "sauna on valmis" -ilmoituksen telkkariin askarrellut, niin onnistuisko häneltä ovikellon rakentaminen kissalle? 🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periaatteessa sillä on jo ovikello. Miehen ollessa etätöissä kotona kissa menee ikkunan taakse ja koputtaa ikkunaan, kunnes mies avaa sen. Nyt satoi niin, ettei kissa halunnut kiertää talon taakse 😁

      Poista
  2. Sulla on ollut hyvä viikonloppu ja mä en voi lakata ihmettelemästä tota sun lukemistahtia!
    Myöhäissyntyinen nörtti kun olen, niin aika hieno toi sauna on valmis - ilmoitus, eipähän tartte ihmetellä että koska.
    Suppikset, siinä on safka-aines joka hakkaa huonon liharuoan ja ainoa mikä hieman harmittaa, on se suht iso työmäärä hyötyyn nähden mutta toisaalta niin hyvää ettei se haittaa.
    Teidän pitää uhrata joku vanha tv tai muu näyttö ja asentaa se ulko-oven (autokatos?) ulkopuolelle, näytönsäästäjään vain joku kesäinen kuva ja vot, kissa hämääntyy eikä pähkäile ulos menoa. Nyrkeillä hakkaaminen nauratti -> kuvaa kissan ärtymystä täydellisesti 🤣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillähän on myös blondi postilaatikko eli mies keksi vanhasta blondivitsistä, että olisi kiva jos postilaatikko ilmoittaisi, kun posti on jaettu. Nykyään postilaatikko lähettää meille sähköpostia, kun posti on käynyt 😁
      Lauantain sää herätti kyllä ärtymystä yhdessä jos toisessakin 🙂

      Poista
    2. Mä haluun tollasen postilaatikon!
      Meillä kun jaetaan posti nykyään milloin sattuu ja kun ei nykyään oikein edes tule kunnon postia, niin sellainen joka kertois, milloin siellä on OIKEAA postia, olis kiva.
      Mähän haen nykyään postin kerran viikossa, kun ei postissa koskaan tule mitään niin tärkeetä, etteikö siihen ehtisi reagoida maanantaina, kun postin hakee lauantaina 🤭

      Poista
    3. No aivan! Jossain vaiheessa postilaatikko otti kuvankin (ja säikäytti postiljoonin), mutta se versio kuoli jossain sähkökatkossa.

      Poista
    4. Mä haluan kanssa ilmoittelevan postilaatikon tai mikä lie suorakaiteen muotoinen tuo reikä ovessa onkaan mutta olisi hyvä jos erityisesti perjantaina tai maanantaina ilmoittaisi onko tullut laskuja. Ensin mainittu kun pilaa viikonlopun ja jälkimmäinen alkavan viikon 😉

      Poista
  3. Oletko kysynyt, onko sun lähi-ihmisillä murderous fiilings sun lähistöllä? :D
    Mun tänhetkisessä kirjassa on vajaat 700 sivua, en taida ihan heti saada luetuksi kun on hieman vaikeaselkoistakin välillä. Ja luvalla sanoen tylsääkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, enpä ole kysynyt :)

      Mikäs kirja sulla on kesken?

      Poista
    2. Windsorien vaietut totuudet :D seuraavana jonossa on Historian rakastavaiset - 2000 vuotta intohimoa ja skandaaleita.

      Poista
    3. No huhhuh, kuulostaa aika raskaalta 😁

      Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)