sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

Kesis

Näyttää siltä, että viimeksi kun postasin, teini oli vielä matkalla Lapista kotiin. Hän tuli keskiviikkoaamuna, olin jo ehtinyt lähteä töihin itse, mutta hyvin oli mennyt ilmeisesti kaikki. Ainakin ihan tyytyväiseltä vaikutti. Nyt tietysti pitää vielä kesän aikana kerätä messukäyntejä ja yksi nuorison musiikki-ilta (elokuussa), siksi istunkin tähän aikaan koneella kun piti herätellä lapsi kirkkoon.

Myös keskimmäinen on palautunut maan pinnalle. Tosin näyttää pahasti siltä, että pääsee varapaikalta kadetiksi, joten asuu ensi talven kotona ja sitten lähtee jonnekin lennostoon lentelemään. 

Juhannuksen jälkeen alkoi miehelläkin loma ja juhlistimme sitä ajelemalla Mänttään tsekkaamaan Banksy-näyttelyn, raahasimme teininkin mukaan. Olihan se ihan mukava nähdä sekin, vaikka olikin ihan kokopäiväretki. 
Olen käynyt hammaslääkärini suosituksesta purulihashieronnassa, että saamme syksyllä purennan mahdollisesti oikeaan asentoon vähän vähemmällä säätämisellä. Paikka, jossa käyn, tekee myös osteopatiaa oppilastyönä ja olenkin jo kerran käynyt siinäkin. Oli oikein ihanaa ja painotimme enemmän hoitoa jalkoihin, mistä syystä sitten olikin vähän kankeata menoa muutama päivä. Pitää jatkaa molempia alkavalla viikolla. 

Taidenäyttelyissä on tullut myös vaellettua. Kesäkuun lopussa kävin Tennispalatsin HAMissa katsomassa saksalaisen Katharine Grossin upeita valtavia kankaita ja siinä sivussa toki myös Tove Janssonin teokset tuli katsottua läpi.   

Perjantaina kävin elokuvissa ekan kerran sitten marraskuun, kyllä oli mukavaa! Ennen elokuvaa kipaisin Ateneumissa Repin-näyttelyssä ja tietysti myös perusnäyttelyn kävelin läpi. Pahimpaan ruuhka-aikaan eli vähän ennen klo 16 jouduin jonottamaan 15 minuuttia sisäänpääsyä Ateneumiin ja sisällä vielä viitisen minuuttia Repiniin, mutta ihmisiä oli suht väljästi ja teokset olivat hyvin katsottavissa. Alimmalle kuvan taululle naurahdin ääneen, se on mielestäni niin hauska :)


Sadko vedenalaisessa valtakunnassa

Mikä vapaus!

Näyttelyn jälkeen olikin aika tavata ystävät kahvilla ja sitten suunnata elokuviin Cruellaa katsomaan. Olikin erittäin hyvä elokuva, tykkäsin todella paljon ihan itse tarinasta eli miten Cruellasta tuli Cruella, vaikka se eroaakin Disneyn piirrettyjen pahiksesta. Näyttelijät olivat aivan mahtavat, samoin puvustus ja musiikki piste i:n päälle. Myös kuvaus oli todella hieno. Kaiken kaikkiaan oikein mukava elokuvakokemus, voisin katsoa uudestaankin. 

Tämän henkisen kulttuuripläjäyksen lisäksi olen harrastanut ruumiinkulttuuria eli käynyt uimassa meressä Kallvikin niemessä. Toistaiseksi sinilevää ei ole ollut ja meri on ollut ihanan lämmin. Mies on minua rantaan kuskannut iltaisin, vaikka voisin pyöräilläkin. Ongelmana on vain se, ettei rannalla ole mitään lukittavaa säilytyslokerikkoa, mihin voisi jättää tavarat kun on yksinään uimassa. Ehdin kyllä käydä kesäkuussa parikin kertaa Itiksen hallissa, ennen kuin se meni kesätauolle. Oli mukavaa sekin :)

Olemme myös juhlineet keskimmäisen 20-vuotissyntymäpäivää koko perheen voimin, esikoinenkin kävi. Kaikki perheen aikuiset on nyt piikitetty, minut jo kahdesti ja mies ensi viikolla samoin. Toisesta piikistä ei tullut minulle muita oireita kuin, että vasen kainalo oli pari päivää niin kipeä kuin olisi puukolla tuikattu. Piti nukkuakin niin, että käsivarsi oli tiiviisti kehoa vasten. Ensimmäinen rokotus oli paljon vaikuttavampi.

Ostin viikko sitten uuden puhelimenkin, vanha alkoi kuumeta tosi nopeasti ja söi akkua. Uusi puhelin on muuten oikein hyvä, mutta vielä isompi kuin vanha. Jossain olikin siitä, kuinka laitteet (erityisesti puhelimet) tehdään miesten käteen sopivaksi ja sen huomaa. Hyvä tämä silti on :) 

6 kommenttia:

 1. Upean näköinen kakku!

  Mullakin on jotenkin tainnut olla aikamoinen kulttuurivaje, ja nyt kun vähän uskaltaa mennä ja tehdä (lähinnä täällä omalla paikkakunnalla) niin on kyllä ollut mahtavaa ja kiva käydä elämystymässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on yksi elämän suurista iloista, taide ❤

   Poista
 2. Jestas, oot saanu taidetta tuutin täydeltä! Banksy olis kyllä kiva nähdä, mutta tuskin tulee ikinä lähdettyä.
  Ja kakku on kyllä ihanan näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakku oli myös varsin makoisa :)

   Kyllä oli Mänttään vähän matkaa täältä maan reunalta. Vaan nyt on sielläkin käyty, en ollut ennen ollutkaan kyseisessä kylässä.

   Poista
 3. Opiskelupaikka on aina mahtava juttu. Onnittelut siitä! Pääseekö poikasi opiskelemaan lentäjäksi?

  Banksy kiinnostaisi, olisipa se lähempänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttäisi, kadetiksi nyt ensitalven ja sitten lähtee jonnekin lennostoon.

   Niinpä.

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)